Vragenvuur - Breiclub.nl
Vragenvuur

Ik schrijf mijn blog voor jullie, de lezers, maar misschien net niet over wat jullie willen weten, vandaar dat ik wil beginnen met een terugkerende blog. Een vragenvuur.

Wil je iets weten op haakgebied, is een techniek niet duidelijk, vragen over materialen, kom je niet uit een patroon? Laat het me weten en dan zal ik proberen in een blog een antwoord op de vraag te geven of zaken voor je uit te zoeken.

Een vraag die ik al diverse keren voorbij heb zien komen op facebook en forums is hoe iemand zo snel kan haken. Ik ben zelf niet zo’n snelle haakster, mijn tempo ligt niet hoog en daarnaast heb ik ook een druk leven met 2 dochters en een baan. Waarom is de een veel sneller dan de ander? 

Ik denk in eerste instantie niet dat snelheid ertoe doet, de een is snel en de ander niet. Het gaat vooral over het gevoel wat je er zelf over hebt.

Als je als langzame haakster bij iemand anders het ene werkstuk na het andere werkstuk van de naald ziet vliegen dan vraag je je af wat doe ik verkeerd? Dat kan soms best frustrerend zijn.  Je doet niets verkeerd. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. Voor mij is haken een hobby die ik beoefen om me te ontspannen.

Iemand die snel haakt kan daar waarschijnlijk ook niks aan doen, die kan gewoon snel werken of heeft een andere tijdsindeling.

 Vragenvuur-2

Als ik een omslagdoek haak dan doe ik daar soms wel enkele maanden over. Dat heeft te maken met hoe druk het thuis en op het werk is en soms heb ik ook gewoon even geen zin. Of doe ik iets anders tussendoor. Voor mij een prima tempo, want ik hoef niet elke week een omslagdoek af te hebben.

Ik heb eigenlijk altijd meerdere projecten liggen. Het een iets waar je meer bij moet nadenken en het ander iets wat je zo kan oppakken, het ligt aan mijn bui waar ik zin in heb.

Voel je in ieder geval als langzame handwerker niet opgejaagd door snellere handwerkers, want dat is absoluut niet de bedoeling van de snellere handwerkers.

Plezier in wat je doet moet voorop staan, het haken is op zichzelf al een plezier en zo kunnen we allemaal van onze hobby genieten.

Vragenvuur-3

Ik zou het ook leuk vinden om met een breister in contact te komen, zodat we ook brei-vragen kunnen beantwoorden.

Je vragen kun je hieronder plaatsen, maar stuur je liever een uitgebreide vraag of liever anoniem, dan kun je de vraag sturen naar esmaakthet@gmail.com

En zodra ik wat vragen binnen heb, ga ik aan de slag. Mocht je dit bericht later lezen dan het gepubliceerd is, dan kun je altijd nog vragen insturen.

Het lijkt mij leuk als ik er zo nu en dan op terug kan komen. Dan blijft het echt een blog voor en door handwerkliefhebbers. 

Hou je haaks, Es maakt het

Tiny Verkaik
Door

Tiny Verkaik

op 29 Jun 2016

Mijn vraag is wat wordt er bedoeld met 2x1 en 1x2in een haakpatroon.

clomp
Door

clomp

op 04 Aug 2016

Hoi1 ik hoop erg dat je mij met hetvolgende kan helpen: Wat betekend (een australisch patroon): shell b (dec tr over next 2 1-ch sps) en work next row in patt until reaching the middle 2 1 cch hs sps at the centre of row hoop erg dat je me kan helpen heb komt van het patroon spotlight hooded jacket bouvardia en dit is aan het eind vd capuchon. dank en groeten!

Linda
Door

Linda

op 07 Sep 2019

ik heb een vraagje : ik maak een gehaakt jurkje voor een Barbie maar ik moet in de 2de toer 5v haken maar dan 2v in de hoek ,5l, sla alle steken over tot de volgende hoek, hoe moet ik die "in de hoek" uitvoeren ? Sorry maar ben een complete leek.

Elly
Door

Elly

op 01 Feb 2021

Hallo. Ik heb een knuffel gehaakt met katoenen garen. Hier en daar steekt de voering erdoor. Dit is puur schapenwol. Nu dacht ik om de voering minder ‘op spanning’ te brengen door deze te vervilten. Mijn vraag: is daar ervaring mee? Kan daarmee het katoen van het haakwerk niet verkleuren? Wellicht eerst alles een nacht in de azijn?

Ingrid
Door

Ingrid

op 15 Sep 2021

Ik ben een babyvestje aan het breien uit 1 stuk. Ik heb nu het onderste deel van rechtervoorpand, rugpand en linkervoorpand klaar en moet nu de mouwen invoegen. Ik snap echt niet hoe ik dat moet doen. Kan iemand mij dat simpel uitleggen?

Reactie plaatsen