Twee vliegen in één klap
Twee vliegen in één klap

Een aantal weken geleden zag ik een mooi patroon voorbijkomen op Instagram. Het patroon is van Wolgelukjes. Ik liep al een tijdje met het idee om een blog te schrijven over de Woolly Whirl, omdat ik die heel graag een keer uit wilde proberen. En dit leuke patroon gaf mij de doorslag om er nu meteen lekker mee aan de slag te gaan.

De scheepjes Whirl

Vorig jaar maakte ik al eens een sjaal met de Scheepjes Whirl. Het patroon wat ik toen maakte is van Jellina creations en vind je hier http://www.jellina-creations.nl/, met de kleur 753 Slice ‘O’ Cherry Pie.

Deze Whirl bestaat voor 60% uit katoen en voor 40% uit acryl. Het garen is volledig getwijnd en bestaat uit een bol van 1000 meter. Daarom leent het zich perfect voor bijvoorbeeld een mooie sjaal of omslagdoek. Je vind ze inmiddels in 39 verschillende kleuren, allemaal even mooi. Het kleurverloop vind ik erg mooi, subtiel verlopen en het haakt fijn. In deze bol had ik wel regelmatig een knoop (ik startte in het midden van de bol) maar nooit zo erg dat de knoop er niet uit ging.

Op de site van scheepjes, http://www.scheepjes.com/nl/garens/wereldprimeur-whirl-volledig-getwijnd-829/ vind je nog veel meer prachtige patronen.

De Woolly Whirl

Al een tijdje wilde ik ook eens graag de Woolly Whirl uitproberen. Gewoon om te kijken of er veel verschil is. Maar ook gewoon omdat ik de Whirl heerlijk vind om te haken en ik op deze manier er ook een leuke blog over kan schrijven. Ik koos voor de kleur 472 Sugar Sizzle.

De Woolly Whirl bestaat voor 70% uit katoen en voor 30% uit wol. Hij haakt net zo lekker weg en ook dit kleurverloop is prachtig. Bij deze bol heb ik wat minder knopen, maar misschien is dat toeval. Tijdens het haken voel ik niet per se verschil in de samenstelling met de gewone Whirl.

De voorjaarssjaal van Wolgelukjes

Het idee om iets te haken met de Woolly Whirl bleef een beetje hangen, tot ik op Instagram het patroon van Linda van Wolgelukjes zag. Ze maakte het patroon voor haar eerste Haakfeestje en je kunt het patroon ook via haar krijgen. Kijk eens op haar pagina https://trendymetwol.wordpress.com/ dan wijst het zich vanzelf uit. Ook kun je haar volgen via Instagram via @wolgelukjes

Het patroon past perfect bij de Whirl en haakt lekker makkelijk. Heerlijk in het zonnetje, even tussendoor of s’avonds in de bank (dat zijn mijn favoriete plekken).

De sjaal voelt nu al lekker warm aan en is vast een ideale sjaal voor het najaar. Over de kleur was ik niet meteen dolenthousiast toen ik de bol zag, maar nu de sjaal vordert vind ik hem prachtig. Hele mooie warme kleuren, die weer mooi in elkaar overlopen. Hij is nog niet helemaal af, maar wil je zien hoe hij er straks uit ziet, kijk dan op mijn facebook pagina https://www.facebook.com/Tof-Wolletje-223866068164452/ of volg me op Instagram @tofwolletje .

Nu heb ik wel een probleem, want toen ik de Dandelion Munchies zag raakte ik op slag verliefd dus dat betekend dat die er ook nog moet komen vrees ik.

 

Haak jij graag een sjaal uit één bol?

 

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen