Meehaken met een Make-A-Long
Meehaken met een Make-A-Long

Altijd als ik van die mooie shawls voorbij zie komen denk ik dat ik daar nooit het geduld voor heb. Zo ‘fijn’ haken met dun garen en dito haaknaald en met vast een heel ingewikkeld patroon. Niks voor mij….

Totdat ik de prachtige Grinda Make-a-Long zag en ik toch wel heel erg ‘eager’ werd om mee te haken. Zo’n shawl wil ik ook!

5 weken

Meehaken met een Make-a-Long is zo’n leuke ervaring! Er zijn op hetzelfde moment heel veel anderen die tegelijkertijd met eenzelfde patroon bezig zijn. En iedereen deelt zijn of haar ervaring in een groep.

Eerder ervoer ik dat al tijdens het meehaken met de Mystery Blanket vorig jaar, en de Shroom-a-long een paar maanden geleden.

Iedere week gedurende een aantal weken komt er weer een gedeelte van het patroon online. De GrindaMAL werd gedurende 5 weken gepubliceerd. Helaas lukte het me niet helemaal om mee te haken volgens schema; er zat wat vertraging in vanwege drukte thuis en op het werk. Maar in de zomervakantie haakte ik de sjaal helemaal af.

Garen

Tatsiana van Lillabjörncrochet.com ontwierp de GrindaShawl tijdens haar verblijf in Grinda (bij Stockholm) met Scheepjes Whirl. Dit verloopgaren is verkrijgbaar in wel 39 varianten, dus keus genoeg! Het was toch wel een moeilijke beslissing met welke kleur ik de sjaal zou haken, misschien juist wel doordat er zoveel soorten zijn. En garen op een bol ziet er heel anders uit dan een uiteindelijk kledingstuk.

Ik besloot te kijken naar mijn persoonlijk kleurkaart die ooit was uitgereikt tijdens een kleurenanalyse en kwam uit bij oranje-tinten. Ja, dat wordt het dacht ik, mooi voor de herfst ook! En zo koos ik voor Whirl JumpinJaffaPop. En ik heb zeker geen spijt!

Patroon

Ik moest er even in komen. De eerste paar toeren waren lastig voor mij. Ik ben eigenlijk niet een patroon-haker, meer een freestyler. Maar toen ik het patroon door had (er zitten veel herhalingen in) werd het steeds makkelijker en leuker! De toeren werden natuurlijk wel steeds langer, aangezien de driehoek steeds groter werd! De GrindaShawl bevat leuke steken en technieken, waaronder de popcorn steek en het filet haken, waardoor mooie ronde vormen én prachtige harten in de sjaal ontstaan.

Kleding item

En daar was het dan eind augustus: een nieuw zelfgehaakt kledingitem: mijn GrindaShawl! Niet geheel foutloos denk ik, maar ik ben best trots! En natuurlijk erg dankbaar voor het mooie ontwerp van Tatsiana van Lillabjorncrochet.com

Volgen jullie haar al? Doen hoor!


fotografie: Trinet Uzun

 


Ik ben één van de vijf ambassadeurs van Breiclub, en wij bloggen beurtelings, iedere zondag. Volg ook Renske, Sietske, Alexa en Akkelien. Je vindt hun blogs hieronder:

https://debreimeisjes.blogspot.com/

http://renskecreatief.blogspot.com/

https://sietsaandehaak.com/

http://amilishly.nl/

Reactie plaatsen