Amigurumi, sommige mensen vinden het heerlijk en anderen gek
Amigu wat?

Er zijn veel nieuwe woorden die je leert als je gaat haken. Vasten en lossen krijgt een heel nieuwe betekenis, en stokken bestaan over het algemeen niet meer uit cellulose en scherpe uitsteeksels. Maar Amigurumi dat deed toch wel de deur dicht. Niet zo raar blijkt, want de Van Dale kent het ook niet. Toch is dit woord, als je eenmaal door hebt hoe je het spelt, garantie voor superleuke haaksels. Dus, hierbij de ins en outs ervan.Amigurumi is eigenlijk een samentrekking van de Japanse woorden voor haken/breien en kleine knuffels.

Nu, dan is mijn toelichting over wat het woord zelf betekent enigszins overbodig, want wie kent de kleine gehaakte knuffels niet? Ontwerpers als Dendennis, Cute Dutch en Christel Krukkert zijn niet meer weg te denken.

Ik moet eerlijk zeggen, sommige mensen vinden het heerlijk en anderen worden gillend gek. Want ja alle steken in de toeren moeten geteld worden, de toeren zelf ook nog. En wanneer moeten die veiligheidsoogjes er nu in, hoeveel moet je opvullen en hoe krijg je verdorie dat hoofdje recht op dat lijfje?

Maar het resultaat is altijd verbluffend en bevredigend. Zelfs als het een paard in alle kleuren van de regenboog is, dat zijn oren en staart mist en er eigenlijk niet uit ziet als paard. Want hij knuffelt heerlijk.

De afgelopen weken was het helemaal feest voor alle Amigurumi fans, want Echtstudio organiseerde een crochet along. En wat voor een!

In de afgelopen weken kwamen ontwerpen van 9 grote ontwerpers langs van verrassende wereldburgers. Van China naar Mexico en via Afrika weer terug naar Europa. Zelfs als het haken ervan niet je ding is, dat was het al een lust voor het oog.

Je vindt ze allemaal terug op de blog van Echtstudio. En mocht je meer fan zijn van dekens? Mriek heeft als kers op de taart nog een geweldige deken ontworpen met alle wereldburgers erop. Die kun je ook op haar blog vinden.

 

Amigurumi

 

Eerlijk is eerlijk, ik heb niet mee gehaakt. Ik heb inmiddels nog zoveel projecten liggen dat ik niets nieuws mag kopen. En aangezien ik bijna geen tijd meer heb dankzij allerlei andere leuke dingen, blijft heet anders veel te lang liggen. Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben ik de eerste zaterdag in oktober recht van mijn kookcursus in de trein gesprongen naar Alphen aan den Rijn. Want wat is nu een CAL zonder afterparty?

Op deze ‘Amigurumidag 2017’ waren alle makers van de patronen aanwezig. Nu is een wolwinkel op zich al garantie voor een goed feestje, maar voeg er nog 9 enthousiaste hakers en ontwerpers bij, dan gaat het dak eraf.

Ondanks het grauwe weer buiten, hing er gezelligheid in de lucht in de winkel. Je kon heerlijk rondlopen, fijne praatjes maken. En, voor mij heel handig, stempels laten zetten in je paspoort. Dat deden alle schrijvers bij hun eigen ontwerp – dus weet je meteen wie je voor je hebt.

Het was een grote kluwen gezelligheid en inspiratie. Over de nieuwe papegaaien van Herriet van Stip en Haak, je raadt het al, voor als ik een ander project af heb en mijn half afgemaakte poncho van Annemarie – kon ik mooi wat laatste tips voor opspannen regelen.

Amigurumi

Hakers en ontwerpers zijn dus eigenlijk maar gewone mensen, vriendelijk en gezellig met gedeelde passie. En wat ze nog meer delen? Het onvermogen om met lege handen een garenwinkel uit te lopen. Dus liggen er nu 16 bollen in mijn wasmand (alle andere opslag zit vol) te wachten op de vakantie.

Want he, ik moet toch wel iets hebben om in het vliegtuig te haken?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 17 Oct 2017

Ha, dat was vast heel gezellig! Alvast een fijne vakantie gewenst! Groetjes, Akkelien

Lara
Door

Lara

op 18 Oct 2017

Dank je wel Akkelien! Ben al aan het aftellen, morgen nog precies een maand... :) Groetjes Lara

Bianca
Lara
Door

Lara

op 18 Oct 2017

Hallo Bianca, dank je. Die had ik nog niet gevonden, leuk om te lezen! Groetjes Lara

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us