Top 10 kleine haakprojecten
Top 10 kleine haakprojecten

Het is januari en dat betekent dat we met een frisse start begonnen zijn. Ik heb genoten van de feestdagen, maar het is tijd om de haaknaald weer tevoorschijn te halen. Om rustig te starten na het feestgedruis, start ik dit jaar met een top 10 van kleine haakprojecten.

#1 - Gehaakte plantenhanger

Een gehaakte plantenhanger is een bijzonder leuk klein haakproject om het nieuwe jaar mee te starten. Er zijn verschillende leuke gratis patronen om een eigen plantenhanger te maken en jouw planten een mooi plekje te geven in jouw interieur. In het gratis patroon van Wimke kun je zien hoe je een eenvoudige plantenhanger kunt maken met een haaknaald en haakgaren. Je kunt deze plantenhanger zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar een potje met een diameter van rond de 12 centimeter zal het beste aansluiten bij dit gratis patroon.


#2 - Gehaakt telefoontasje

Ik heb niet altijd zin om een tas mee te nemen, maar zonder zakken in een broek of een jasje, is het soms lastig om spullen mee te nemen. Een klein telefoontasje geeft je de kans om een paar essentiële spulletjes mee te nemen, zoals je telefoon en een pinpas. In dit gratis patroon laat Anneke van CraftKitchen je zien hoe je dit wilde telefoontasje maakt door een duidelijke en uitgebreide beschrijving te geven. Uiteraard kun je ervoor kiezen om dit telefoontasje in één effen kleur of andere kleuren te maken.


#3 - Gehaakte cactus

Het eerste kleine haakproject was een gehaakte plantenhanger, maar wellicht heb jij helemaal geen groene vingers. In dat geval is het misschien leuker om een plant te haken die helemaal geen verzorging of water nodig heeft nadat deze gehaakt is. Deze gehaakte cactussen vragen veel aandacht vóór en tijdens het haken, maar zodra ze eenmaal af zijn, gaan ze jaren mee. Met deze gratis patronen van Yarnplaza.com maak je verschillende kleine gekleurde cactussen voor in huis. Een leuk klein haakproject dat je tentoon kunt stellen op de vensterbank.


#4 - Gehaakte onderzetters

Misschien hebben jullie de feestdagen dit keer bij jouw thuis gevierd en zie je de kringen helaas nog in jouw mooie houten tafel staan. In dat geval is het zeker tijd om met dit kleine haakproject te beginnen. Gehaakte onderzetters zijn tijdloos én kunnen zonder problemen in de wasmachine wanneer ze een beetje vies geworden zijn. In de blog van Karin aan de haak! komen we een gratis patroon tegen van gehaakte onderzetters die al sinds 1893 bedacht en beschreven zijn, maar die bijzonder tijdloos ogen.


#5 - Gehaakte mandjes

Nu de kerstboom aan de straat staat en de kerstballen weer in een grote doos op zolder staan, zul je merken dat je weer steeds vaker te maken krijgt met kleine troepjes op tafel. Bij mij is dat vaak een batterij, een bos sleutels een haarelastiekje of kleingeld. Dit oogt vaak een beetje rommelig en daar heb ik uiteindelijk de ultieme oplossing voor gevonden. Ik haakte deze bijzonder schattige mandjes aan de hand van een gratis patroon van Søstrene Grene. Deze mandjes staan leuk op de eettafel en doen dienst als opbergmogelijkheden voor allerlei kleine spulletjes.


#6 - Gehaakte shopper

Dat ik niet alleen allerlei spulletjes op tafel heb liggen waar ik soms geen bestemming voor weet, merk ik vaak als ik ergens heen ga. Deze gehaakte tas haak je eenvoudig aan de hand van het gratis patroon van Happy Handmade Living. Zo hoef jij niet langer een grote plastic tas mee te slepen als je een klein boodschapje gaat doen, maar kun je eenvoudig jouw kleine, stoere shopper meenemen.


#7 - Gehaakte scrunchie

Tijdens het kerstdiner droeg ik mijn haar los en in een perfecte krul, maar nu het januari is, heb ik mijn haar toch liever weer in een eenvoudige knot. Mijn haar opsteken, kan natuurlijk met een eenvoudig elastiekje, maar het is veel leuker om een zelfgehaakte scrunchie in je haar te draaien. Met het gratis patroon van Liefgehaakt maak jij in een handomdraai deze schattige scrunchies voor in je haar. Uiteraard kun je deze scrunchies maken in elke kleur van de regenboog.


#8 - Gehaakte boekenlegger

Om te ontspannen na de drukke feestdagen is het heerlijk om te haken of te breien, maar een boek lezen werkt ook bijzonder rustgevend. Uiteraard wil je wel weten waar je tijdens het lezen bent gebleven. Hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je jouw eigen boekenlegger hebt gehaakt? Met het gratis patroon van Mirella van Crea met Kids maak jij een ontzettend leuke boekenlegger in de vorm van een teckeltje. Lezen en haken wordt zo nog leuker!


#9 - Gehaakte sleutelhanger

Ben jij, net als ik, meer dan eens je sleutels kwijt of vind je het gewoon leuk om jouw sleutelbos te versieren, dan is het haken van een sleutelhanger misschien wel een leuk klein haakproject voor jou. In deze video van DIY Fluffies laat Mariska je zien hoe je stap voor stap een gehaakte sleutelhanger maakt in de vorm van een katje. Leuk voor aan je sleutelbos van je huissleutel of je autosleutel.


#10 - Gehaakt kattenspeeltje

Als kattenliefhebber vind ik het leuk om mijn katjes af en toe te verwennen met een stukje speelgoed. Aan de hand van een gratis patroon van Wolplein.nl kwam ik op het idee om dit schattige muisje te haken voor mijn twee katten, zodat ze vrolijk kunnen spelen met kattenspeelgoed dat ik zelf heb gemaakt.


Joke
Door

Joke

op 19 Jan 2023

Ik zou graag de shopper haken. Hoe kom ik aan het patroon?

Reactie plaatsen