5 over the top haakprojecten
5 over the top haakprojecten


Waar we vorige week nog 5 over the top breiprojecten met jullie deelden, leggen we de breinaalden voor nu even aan de kant en focussen we ons op het haken. Het is namelijk tijd voor 5 over the top haakprojecten. Van bepaalde haakprojecten hadden wij nog niet eerder gehoord en we hopen je dan ook te inspireren. De Breiclub ging op onderzoek uit en vond 5 over the top haakprojecten waar wij niet alleen van onder de indruk zijn, maar waar we ook makkelijk zelf mee aan de slag kunnen. 


#1 Gehaakte kerstboom

Met de feestdagen voor de deur blijven wij met liefde in het thema van de kerst- en najaarsdecoratie. Deze gehaakte kerstboom is maar liefst vijf meter hoog en is speciaal gehaakt door een handwerkgroep in Nieuw-Zeeland. Wellicht is deze kerstboom iets te veel van het goede om thuis na te maken, maar er zijn tal van gratis patronen die jou de mogelijkheid geven zelf aan de slag te gaan met een leuke gehaakte kerstboom. Met dit haakpatroon van Søstrene Grene kun je de leukste gehaakte kerstbomen makkelijk zelf maken. Deze zijn een stuk kleiner en staan leuk in de vensterbank of kunnen leuk in de boom worden gehangen. Wij zijn benieuwd naar de creaties die jullie zullen maken. 


#2 Gehaakte bruidsjurk

Het is de mooiste dag van je leven en jij bent het middelpunt van de belangstelling. Wanneer we het hebben over over the top haakprojecten is een gehaakte bruidsjurk ook zeker een haakproject dat wij van De Breiclub opnemen in deze lijst. Wij durven met zekerheid te zeggen dat de gasten van deze bruiloft nog lang zullen spreken over de gehaakte bruidsjurk van deze bruid. Verschillende ontwerpers van bruidsjurken raakte geïnspireerd door de haaktrend en er zijn nu tal van verschillende gehaakte bruidsjurken op de markt.  Wellicht heeft het jouw wel inspiratie gegeven voor je eigen grote dag? Ons in ieder geval wel. 


#3 Gehaakt dekbedovertrek 

Een gehaakte sprei of een gehaakte kussensloop zijn geen haakprojecten waar wij ons hand voor omdraaien, maar het wordt een heel ander verhaal als we spreken over een dekbedovertrek dat volledig gehaakt is, inclusief het kussensloop van ons hoofdkussen. Dit dekbedovertrek bestaat uit tal van verschillende lapjes gehaakte stof. Het staat ontzettend leuk, maar wij vragen ons af of dit ons door de koude winterdagen zal helpen. Wellicht houden wij het toch liever bij een sprei dat we nog eens extra over ons dekbed draperen. Heb jij al eens een gehaakte sprei of een gehaakt kussensloop gemaakt?


#4 Gehaakt katten- en hondenmandje

Gehaakte katten- en hondenmanden zijn helemaal de trend van het moment. Er staan verschillende gehaakte katten- en hondenmandjes op het internet gehaakt met sterk katoenkoord en/of een verstevigde kern van polyester. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Bobbiny Yarns. Een gehaakte katten- of hondenmand geeft iets unieks aan jouw interieur en het geeft jouw kattenvriendin of trouwe viervoeter nóg een plekje om in te verblijven. Dit over the top haakproject is bijzonder makkelijk zelf te maken. Benieuwd hoe? Kijk dan hier bij de blog van Lisanne. Wij zien onze lieve dierenvrienden al heerlijk slapen in zo’n mandje. 


#5 Gehaakte fauteuil

Bij de over the top breiprojecten maakte we kennis met de wildbreiers. Mensen die (ook) houden van haken konden natuurlijk niet achterblijven en zo kwamen er ook mensen die attributen een haakpatroontje gingen geven. Ook kunstenaars werden geïnspireerd en de gehaakte fauteuil werd gecreëerd. Marcel Wanders maakte de stoel in 1996. Deze stoel is niet alleen bijzonder, omdat deze volledig gehaakt is, maar ook omdat de stoel sterk genoeg. De stoel is gemaakt van draad dat bestaat uit aramide- en koolstofvezels en is vervolgens geïmpregneerd met epoxyhars en in een frame gehangen om te drogen. De stoel is te bewonderen in het Museum of Modern Art in New York. Een knap staaltje haakwerk!


Heb jij al zin om zelf met een over the top haakproject aan de slag te gaan. Wij zijn benieuwd naar jullie mening over deze over the top haakprojecten. Wij kunnen niet wachten om een gehaakte katten- of hondenmand te maken voor ons huisdier of zullen we toch even naar New York gaan om de ‘knotted chair’ te bewonderen? 
Reactie plaatsen