Temperatuur deken haken - Breiclub.nl
Temperatuur deken haken

Op Facebook zit ik in heel wat haakgroepen ondertussen om ideeën enz op te doen. Nu kom je daar regelmatig super leuke projecten tegen.

Een paar dagen geleden dus ook deze temperatuur deken. Het was moeilijk los te laten elke keer kwam het weer door mijn hoofd, met de vraag hoe ga ik deze temperatuur deken haken en welke kleuren ga ik gebruiken? 

Wat is het idee van een temparatuur deken? 

Het idee van een temperatuur deken / temperature blanket is dat je elke dag een granny, een toer (of gedeelte van een toer), een ster, bloem, kies zelf een leuk motief om te haken, waarbij de kleuren bepaalt worden door de temperatuur buiten.

Via mijn telefoon (app van accuweather.com) kijk ik wat de temperatuur is van de dag, wanneer ik hem gemist heb kijk ik op hun site en kan ik dezelfde dag nog zien wat de middag temperatuur was. Daar maak ik een screenshot van en wil ik in een Exel bestandje zetten zodat ik het dan in een document heb staan.

Je gaat eerst na welke temperaturen er in jouw regio voorkomen. Dan kies je je garen en koppel je de kleuren aan een temperatuur.

Handig is dan om zo een papiertje te maken of kartonnetjes waar je de kleuren aan vastzet en dan weet je altijd welke kleur je moet pakken.

Elke dag haak je een rij, een granny, een bloem of iets dergelijks in de kleur van de temperatuur van die dag. 

Variatie tip! 

* Gebruik de minimum en maximum temperatuur van de dag

* Gebruik de dag en nacht temperatuur van de dag

* Neem het weer mee in de deken bijvoorbeeld bewolkt, zonnig, regen enz.

Zelf gebruik ik de temperatuur van Zwolle en via de app (hiervoor besproken) gebruik ik de middag temperatuur, maar dit kun je natuurlijk invullen naar eigen keuze.

Mijn vriend dacht: Neeee, niet nog een project 😉 maar ik wil dit zeker gaan doen omdat dit jaar wel heel speciaal voor ons is.

In september gaan we trouwen en dan vind ik dit een mooi aandenken aan dat je naar deze dag toeleeft en een heel mooi aandenken er aan over houdt. Bij verjaardagen en andere bijzondere dagen wil ik een glitterdraad mee haken, om deze dagen aan te geven. 

Welke kleuren gebruik ik? 

De kleuren heb ik wel uitgezocht maar ben in mijn pauze vergeten naar het wol winkeltje te gaan en moet nu even een dag wachten. Maar morgen haal ik zeker de wol op. Ik denk dat ik toch voor de granny’s ga met een effe rand aan de buitenkant en de eind blokjes van de maand geef ik dan dezelfde kleur.

 

Het makkelijkste is om een kleur kaartje te maken zodat je snel kunt zien met welke kleur je verder kunt haken.

Meteen samenvoegen 

De granny’s kan je op een makkelijke manier meteen aan elkaar zetten, dan hoef je ook niet bang te zijn dat ze door elkaar komen. De Join-as-you-go methode geeft aan hoe je deze granny’s meteen aan elkaar kunt haken.

https://youtu.be/Zgndbeu4ZMk

Hoe groot ga ik mijn deken maken? 

Via deze site kun je berekenen hoe groot en hoe je granny deken eruit komt te zien.

http://temperatuurdeken.mamarieke.nl/

Aan het eind van de maand wil ik een blanco granny haken in de kleur die ik als rand van elke granny gebruik om het einde van de maand aan te geven.

Temperatuur-deken-haken-002

 

In september met onze bruiloft wil ik nog iets speciaals doen, maar daar heb ik nog even voor om te bedenken wat, ondertussen heb ik wel bedacht dat dat hokje 9 granny’s groot gaat worden en die van 10 maart wordt 4 granny’s groot omdat we dan 4 jaar bij elkaar zijn.

Mijn jaar overzicht gaat er zo uit zien:

De kleuren geven de verschillende maanden aan

De witte vakjes vul ik op met de kleur die ik ook aan de rand van de granny’s haak zoals bovenstaand plaatje

Temperatuur-deken-haken-009

 

Zo snel mogelijk begin ik en doen jullie ook mee?

Deborah
Door

Deborah

op 22 Dec 2016

Hoe is je deken geworden?????

Marian Verhulst
Door

Marian Verhulst

op 24 Oct 2019

Heel leuk idee, maar ik heb een vraag, hoe weet ik hoeveel wol ik nodig heb want dat varieert wel. Ik bedoel als een temperatuur een tijdje hetzelfde blijft heb je van die wol meer nodig.

Reactie plaatsen