De eerste sneeuw is gevallen en de feestdagen komen eraan. Als je Kerst viert met cadeautjes krijg je vast en zeker de vraag: heb je nog wensen? Altijd lastig om dan zo 1-2-3 een antwoord klaar te hebben. Wellicht helpt deze razende review met vier haakboeken je verder!
In een vogelvlucht neem ik je mee langs verschillende haakboeken. Hopelijk geeft het je inspiratie voor je verlanglijstje. Laten we direct met het eerste boek beginnen.
Doekjes haken – Camilla Schimdt Rasmussen & Sofie Grangaard
Het is een klein en compact boekje met elf patronen. De patronen staan zowel uitgelegd in woorden als in diagrammen. Daarnaast worden de steken voorin met illustraties uitgelegd.
Er staan verschillende projecten in: van keukendoekjes tot vaatdoekjes en handdoeken. Bij alle patronen staat katoen aangegeven, maar daar kun je natuurlijk zelf in variëren als je dat leuk vindt. Ook bevat het boekje diverse mooie sfeerfoto’s van de projecten. Leuk detail: er is ook een breiversie, namelijk: gebreide doekjes.
Sommige projecten bestaan uit één kleur, maar er zijn ook varianten waar meerdere kleuren in verwerkt zitten. De patronen lopen qua moeilijkheidsgraad uiteen van 1 tot 3 sterren. In principe is het dus geschikt voor iedere haakster.
Eindeloos haken – Marianne Dekkers-Roos
In dit boek staan 23 verschillende patronen. Dan moet je denken aan home deco, kleding en een mandala tas. Er staan veel verschillende soorten projecten in. Ben jij een ‘van-alles-en-nog-wat-haker’? Zet dit boek dan zeker op je verlanglijstje!
Ook als je fan bent van dekens haken, zou ik ‘m aan de kerstman vragen. In ‘Eindeloos haken’ vind je namelijk 9 verschillende dekens! Naast geschreven patronen staan er ook bij de meeste projecten haakdiagrammen.
Schattige en leuke knuffels haken met Dendennis – Dendennis
Amigurumi hakers kennen ongetwijfeld Dendennis. Het gehaakte poppetje beleeft altijd de wildste avonturen en in dit boek staan vriendjes en geluk centraal. De verschillende figuurtjes hebben allemaal een eigen karakter, een mini verhaaltje en natuurlijk een ludieke naam.
Zo heb je de pech- en geluksvogel, maar ook de ‘dodocent’. De projecten variëren van beginner tot gevorderd en van kleine tot grote projecten. Zo zijn er de ‘tiny best friends’ die je in enkele avondjes zult haken, maar bijvoorbeeld de gelukskat is een wat groter project met meer steken en toeren.
Mr. Cey loves crochet – Mr. Cey
Deze ontwerper ken je misschien van zijn eerdere boeken waarin de knuffelkussens en diverse amigurumi’s centraal stonden. Of wellicht ken je hem van de vele losse patronen en Crochet Alongs (CAL’s) die hij heeft ontworpen. Op de KreaDoe lanceerde hij zijn nieuwste boek: ‘Mr. Cey loves crochet’ waarin diverse soorten haakprojecten in staan.
In het boek kun je 13 verschillende haakpatronen en vele mooie sfeerfoto’s van de projecten vinden. Zoals een sjaal, speldenkussentjes, een omslagdoek, een tas, een dromenvanger en diverse home deco projecten. Naast de geschreven patronen staan er ook bij verschillende projecten haakdiagrammen ter verduidelijking.
Ik wil er toch even één project uitlichten, omdat ik deze omslagdoek toch wel bijzonder vindt. Naast garen worden er voor dit project 800 kralen gebruikt. Die zet je niet naderhand vast met de hand, maar je haakt ze allemaal mee met het garen. Wauw!
Zo, dat waren alle vier de boeken. Hopelijk heb ik je inspiratie gegeven voor je verlanglijstje. Heb jij nog leuke haakboekentips? Zet ze dan zeker in de reacties hieronder!
Alvast fijne Kerstdagen!
Groetjes,
Sharina
De Haakhelden
De Breimeisjes
op 17 Dec 2017Anja
op 07 Jan 2018