Mini mystery breien voor Mary in Oostenrijk - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down
Mary's Klok

Er gaat in de komende periode een uniek item op reis. Uniek, want er is er maar eentje van. Ooit gestart als een Mini mystery breien – waar alleen zij aan deel durfde te nemen. Alleen: Mary woont in Oostenrijk, en ’s winters heeft zij het druk, want dan is het hoogseizoen voor de wintersport.

 Ze had dus geen tijd om het project helemaal in haar eentje te maken. Snappen we best. En daar doen we niet moeilijk over.

Voor haar klok moest Mary wel aan de slag. Ze heeft de cover gebreid in Stonewashed Coral – in de steken die zij het meest prettig vond om te breien. Het lapje moest een minimaal formaat hebben van 36 x 36 cm, zodat het om een canvas heen gespannen kon worden.

Canvassen heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Kijk daarvoor bijvoorbeeld bij de Action, daar zijn ze niet zo duur.Mary stuurde haar lapje retour, en het was wel even een werk om die goed gespannen te krijgen. Ik heb ervoor gekozen om die aan de achterkant om het canvas heen te haken, met vasten. Drie rondes waren genoeg, waarin ik dus ook vasten samengehaakt heb, om alle zijden naar elkaar toe te trekken.

Spannend

Het meest spannende moment in het hele proces is het plaatsen van het uurwerk. Die heb ik vanaf de achterkant door het canvas heen geprikt en vastgezet. Daarna de wijzers erop gedrukt. Batterij erin.

 Mini mystery

Hij liep. Alleen bleef hij hangen… het pluizige van de Stonewashed hield de wijzers tegen. Een klein beetje omgebogen – want de wijzers zijn gemaakt van licht metaal… het kan dus niet te fanatiek.

De klok rechtop tegen de wand aan gezet (op de kast) en hem in de gaten gehouden. Hij loopt… precies. En dat is een overwinning!

 Versieren

Toch vond ik het klokje zoals hij is een beetje kaal. Dus heb ik besloten om er bloemetjes op te maken. Gehaakt, in twee kleuren Larra, die bij de Coral het beste past.  Vier – niet meer, en die komen op het canvas als 3, 6, 9 en 12 uur. Ik bevestig ze met een parelknoopje, De andere uren worden aangeduid met een parelknoopje. In dit geval eenvoudig, maar met een mooi resultaat.

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
Corrie
Door

Corrie

op 15 August 2017

Geweldig stukje, en mooi dat de prachtige "Maryklok" hierin word gepresenteerd.

Corrie
Door

Corrie

op 15 August 2017

Wat vreemd, had een reactie geplaatst, is verdwenen, wil bovenstaand bericht delen, komt alleen mijn reactie er te staan, FB heeft kuren

Reactie plaatsen