Goedgemutste breicampagne, mutsjes voor de Ouderenfonds - Breiclub.nl
De Goedgemutste breicampagne

Al meer dan 10 jaar voert Innocent campagne voor eenzame ouderen.  Met “De Goedgemutste breicampagne” worden er kleine mutsjes gebreid voor op flesjes Innocent smoothies. Per iedere goedgemutste smoothie doneert Innocent 20 eurocent aan het Nationaal Ouderenfonds.

Dit jaar is de elfde keer dat deze campagne van start is gegaan, en ieder jaar is het een groot succes. Vorig jaar zijn er ruim 130.000 mutsjes gebreid, dat leverde 27.267 euro op voor eenzame en kwetsbare ouderen. Misschien wordt dat record dit jaar wel verbroken.

De Goedgemutste breicampagne

Mevrouw Ottevanger (86) (op de foto hierboven) is ook altijd erg fanatiek in het breien van mutsjes. Dit jaar wil ze 1000 mutsjes gaan breien.

Superbreister Ottevanger (86): “Het is leuk werk. We breien kleine mutsjes die op de vruchtendrankflesjes komen. En voor ieder verkocht flesje met een mutsje worden bejaarde mensen die eenzaam zijn geholpen.”

Heel veel succes met het breien Mevrouw Ottevanger.

Het is toch fantastisch als je daar ook aan bij kan dragen en zo de eenzaamheid van ouderen te verminderen.  Je kan ze via de patronen maken.

Of je verzint zelf een mutsje. Het maakt niet uit hoeveel je er breid, of het er nu 1 is of 100, met ieder mutsje zijn ze blij. De mutsjes konden tot 9 december ingestuurd worden. Maar je kunt alvast gaan breien voor het volgende jaar.

De mutsjes van dit jaar worden in januari 2017 op de flesjes Innocent smoothies gezet.

De Goedgemutste breicampagne

Sinds het ontstaan van de campagne in 2004 zijn er al 680.000 mutsjes gebreid. Je kan de mutsjes ook samen met een groepje maken, dat is ook nog gezellig.

In 2015 zijn er ruim 3 miljoen 65 plussers, waarvan 0.7 miljoen 80 plussers. Meer dan 1 miljoen ouderen voelen zich eenzaam. Vanaf 75 jaar neemt de eenzaamheid steeds meer toe doordat ze minder mobiel worden, overlijden van de partner, vrienden wegvallen, bezoekjes steeds minder worden.

De Goedgemutste breicampagne

Van de ouderen in een zorginstelling krijgen bijna 10.000 ouderen nooit bezoek. Dat is toch erg triest.

Mevrouw van Amelsvoort (86) breid graag en wil niet graag alleen zitten. Dank zij het Nationaal Ouderenfonds gaat ze nu twee keer per week breien bij een breiclub. Deze breiclubs worden door heel Nederland georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Wolplein. Hier kunnen ouderen en jongeren wekelijks samen breien en haken. Door samen te breien bouwen ze contacten op. Vrijwilligers helpen de ouderen met het lezen van de patronen of een luisterend oor.

De Goedgemutste breicampagne

Zin om mee te doen? Leuk. Klik snel verder naar de patronen, of koop straks in februari een smoothie met een mutsje. Die kun je vinden op alle plekken waar je normaal gesproken ook de smoothies koopt. Lees snel verder, en hou natuurlijk de Facebook pagina   in de gaten.

De Goedgemutste breicampagne

Dit was het weer voor deze week. Ik ben voor deze campagne helaas te laat dit jaar, maar volgend jaar ga ik zeker mee doen.

Jullie ook?

Jolanda
Door

Jolanda

op 18 Dec 2016

Hoi, Ik doe al jaren mee. Vind het een supergoed doel. En dat breien van die mutsjes....zoooo verslavend. En de restjes wol hebben ook meteen een bestemming. Ik .ben alweer aan breien voor het volgend jaar. :) Ik hoop echt dat er elk jaar weer meer mensen aan mee gaan doen. Kleine moeite met een groots effect.

Anita
Door

Anita

op 18 Dec 2016

ik ben Anita en ben bijna 60 jaar. In de seniorenflat waar ik woon is er sinds mei een ontmoetingsruimte gemaakt waar we eens per week (wordt misschien meer) naar toe kunnen gaan voor een bakje koffie /thee en een gezellig praatje met elkaar. Ook willen we een handwerkclubje beginnen dus die mutsjes zijn een prima idee om te gaan maken. Er is op die middag veel aanloop en ik neem mijn handwerk mee (haken) maar ga ook die mutsjes breien. Wie weet krijg ik er meer aan het werk en het is nog gezellig ook

G.v/d Berg abbink
Door

G.v/d Berg abbink

op 22 Jan 2017

Ik ben Gerritje v/d Berg ben 75 jaar mijn hobby is borduren breien en lezen en puzelen, zit op de welfare bij ons in het dorp daar maken we ook allerlei spulletjejes voor de verkoop voor het rode Kruis

Joke sk
Door

Joke sk

op 23 Jan 2017

Heel toevallig bij deze campagne terecht gekomen. Wat een goede actie. Door mijn ziekte moet ik veel liggen maar ga toch eens proberen of zoiets kleins ook liggend gebreid kan worden.

Reactie plaatsen