Page content

article content

Kersthanger haken #4

Kersthanger haken #4

Een tijd geleden werden wij als brei-club ambassadeurs gevraagd om een adventkalender te ontwerpen. Samen met AlexaAkkelien, Lara, Wietske en Bianca. maak ik de donkere dagen voor kerst nog fijner dan ze al zijn. Geniet van 24 patronen om lekker bij weg te kruipen op de bank!

Ik liet me inspireren door ijsbloemen en ijssterren. Dit is voor mij echt een teken van winter. Wakker worden en ijssterren op het raam zien. En dan het liefste op een vrije dag, waar ik, met een goede serie en een mok warme chocomel in de aanslag, onder een dekentje kan kruipen om de hele dag te haken en te breien.

In dit blog vind je het patroon. Op mijn eigen blog: www.sietsaandehaak.nl vind je op de dag dat het patroon uitkomt een stap-voor-stap tutorial, meet veel overzichtsfoto’s. Veel plezier met haken!

Factsheet:

Gebruikt garen: Yarn and Colors Epic

Gebruikte haaknaald: 4 mm

Verder nodig: Een afhechtnaald, een kop thee of chocomel en een goede netflix-serie

Stekenspiekbriefje:

Vaste: steek je naald door de steek, haal een draad op, haal je naald door twee lussen.

Stokje: Sla je draad om je naald, Steek je naald door de steek, haal een draad op (3 lussen op je naald), haal door 2 lussen, haal nog een keer door 2 lussen.

2-stokjes-cluster: Stap 1: Sla je draad om, steek je naald door de eerste steek, haal een draad op, haal door twee lussen (2 lussen op je naald). Stap 2: Sla je draad om, steek je naald door de volgende steek, haal een draad op, haal door twee lussen (3 lussen op je naald). Stap 3: Haal je naald door 3 lussen.

v-steek: Haak 1 stokje, 2 lossen (in toer 12) of 3 lossen (in toer 13), 1 stokje in dezelfde steek.

Patroon:

Toer 1: Maak een ketting van 6 lossen en verbind deze tot een ring.

Toer 2: Haak drie lossen (als eerste stokje) en haak nog 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 3: Haak drie lossen (als eerste stokje), haak nog 1 stokje in hetzelfde stokje. Haak in ieder Stokje 2 stokjes. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 4: Haak 5 lossen (drie lossen als eerste dubbelstokje, plus 1 losse). Haak een dubbelstokje en een losse in ieder stokje. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 5: Ga met een halve vaste naar de volgende lossenboog. Haak drie lossen en haak een stokje in de volgende lossenboog. *Haak 5 lossen. Sla 1 lossenboog over. Haak een 2-stokjescluster in de volgende twee lossenbogen* Herhaal ** tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 6: Ga met 3 halve vasten naar het midden van de lossenboog. Haak 3 lossen (als eerste stokje). Haak nog drie stokjes om de lossenboog. *Haak 3 lossen. Haak 4 stokjes om de volgende lossenboog.* Herhaal ** tot het einde van de toer. Haak nog 3 lossen. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 7: Haak 1 losse en 1 vaste in de eerste steek. *Haak 5 lossen. Haak een stokje in het vierde stokje van een groepje. Haak 5 lossen. Haak een stokje in het eerste stokje van het groepje. * Herhaal ** tot het einde van de toer. Haak nog 5 lossen. Haak een stokje in het vierde stokje van een groepje. Haak 5 lossen. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 8: Ga met een halve vaste naar de lossenboog. Haak 1 losse en vaste in de lossenboog. Haak nog 4 vasten in de eerste lossenboog. Haak 5 vasten in iedere lossenboog. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 9: Haak 4 lossen (3 lossen als eerste stokje, 1 losse extra). Haak 1 stokje, 1 losse in iedere van de 5 vasten van een groepje. Haak een vaste in de derde vaste van het volgende groepje. Herhaal dit voor de hele toer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 10: Haak 1 losse en 1 vaste in de eerste steek. Haak in iedere lossenboog 2 vasten en in ieder stokje 1 vaste. Haak 5 lossen (je slaat dus de vaste tussen de groepjes stokjes over, hierboven komt een lossenboog).

Toer 11: Haak 1 losse en 1 vaste in de eerste steek. Haak 7 lossen. Haak een vaste in de 7e vaste (de middelste). Haak 7 lossen. Haak  een vaste in het laatste stokje. Haak 5 vasten om de 5-lossenboog. Herhaal dit voor de hele toer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 12: Ga met 3 halve vasten naar het midden van de lossenboog. Haak een losse en een vaste in de lossenboog. Haak 9 lossen. Haak een vaste in de volgende lossenboog. Haak 9 lossen. Haak een vaste in de derde vaste (middelste) van de het groepje vasten. Herhaal dit voor de hele toer. Sluit met een halve vaste in de eerst steek.

Hecht af.

 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Sietske
Ik ben Sietske Kooijman en ik ben gek op haken! In combinatie met mijn liefde voor schrijven, kon het natuurlijk niet anders dan een eigen blog te starten. Haken suf? Helemaal niet! En daar ben ik het levende bewijs van. Ik plaats wekelijks updates over mijn eigen haak (- en sinds kort ook brei)avonturen. Daarnaast schrijf ik reviews, artikelen met achtergrondinformatie en nog veel meer! Ik wil er voor zorgen dat hakend en breiend Nederland binnenkort niet meer om mij heen kan! Niet voor mezelf, maar omdat ik vind dat iedereen moet weten hoe tof het is om te leren haken en breien! Een paar feitjes over mij: Ik kan geen enkele CAL weerstaan, ik houd mijn haaknaald vast als mes en niet als pen, Ik brei continentaal, Ik haat het om mijn werk uit te halen: ik smokkel liever een paar steken (tenzij het om een testproject gaat natuurlijk!) en ik heb minimaal tien Works in Progress, anders gaat een project me vervelen! Het lijkt me ontzettend leuk om voor jullie te gaan bloggen om zo onze krachten te bundelen!

Comment Section

0 reacties op “Kersthanger haken #4

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.