Romantisch tafelen met je Valentijn
Romantisch tafelen met je Valentijn

Wij van de Breiclub-ambassadeurs spraken af een handwerkidee voor een woonaccessoire te bedenken voor onze Breiclub-blogs. Nu is het bijna Valentijnsdag en daarom wil ik graag een hartelijk haakwerkje delen: hartvormige onderzetters. Want de liefde gaat immers door de maag 😉

Zelf haakte ik deze onderzetters met katoen. Neem de haaknaald die jezelf prettig vindt. Met haaknaald 2½ worden ze wat steviger, met nummer 3 iets groter en soepeler.

Valentijn

Let op: je haakt de onderzetter heen en weer! En je hoeft geen keerlossen te haken!

Onderzetters

Je haakt ze zo:

Toer 1: Haak in een magische ring 6 vasten.

Toer 2: Keer, in elke steek 2 vasten (12)

Toer 3: Keer, *in de eerste steek 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot *

5 x tot het einde van de toer (18)

Toer 4: Keer, *in de eerste en tweede steek elk 1 vaste, in de derde steek 2 vasten*, herhaal van * tot * nog 5 x tot het einde van de toer (24)

Toer 5: Keer, *in de eerste drie steken elk 1 vaste, in de vierde steek 2 vasten*, herhaal van * tot * nog 5 x tot het einde van de toer (30)

Toer 6: Keer, * in de eerste vier steken elk 1 vaste, in de vijfde steek 2 vasten*, herhaal van * tot * nog 5 x tot het einde van de toer (36)

Toer 7: Keer, * in de eerste vijf steken elk 1 vaste, in de zesde steek 2 vasten*, herhaal van * tot * nog 5 x tot het einde van de toer (42)

Toer 8: Keer, *in de eerste 6 steken elk 1 vaste, in de zevende steek 2 vasten*, herhaal van * tot *  nog 5 x tot het einde van de toer (48)

Toer 9: Keer, *in de eerste 7 steken elk 1 vaste, in de achtste steek 2 vasten*, herhaal van * tot * nog 5 x tot het einde van de toer (49)

Toer 10: Keer, sla de eerste steek over, *in de volgende 4 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten, in de volgende 8 steken steeds 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten, in de volgende 7 steken 1 vaste, haak vervolgens 3 halve stokjes, 1 stokje, in de volgende 2 steken elk 2 stokjes, 1 stokje, 3 halve stokjes, 7 vasten, *in de volgende steek 2 vasten, in de volgende 8 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten, in de volgende 4 steken elk 1 vaste. In de laatste steek haak je 1 halve vaste.

Nu haak je nog 1 toer vasten rondom. Je keert deze keer niet, je haakt gewoon door, eerst tussen de twee bogen van het hart. Ik haakte bovenaan 2 vasten in 1 steek, dan een paar keer 1 vaste per steek, aan de andere kant omhoog ook zo. Verder in elke steek 1 vaste, alleen onderaan in het puntje 3 halve stokjes in de middelste steek, dat is precies midden tussen de gemeerderde stokjes. Sluit de toer mooi af en hecht af.

Kleine hartjes

Je kunt de tafel met nog meer liefde versieren door allemaal kleine hartjes als een soort van confetti op tafel te strooien. Ik haak deze hartjes zo:

Haak in een magische ring achtereenvolgens 2 lossen, 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 dubbel stokje, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste. Sluit de magische ring en leg een  knoopje in de begin- en einddraad. Die draden hecht je af.

Je kunt van die draden ook een ophanglusje maken en deze hartjes ergens aanhangen.

Aan bloemen bijvoorbeeld.

De tafel is in ieder geval romantisch gedekt!

Deze onderzetters zijn ook een leuk cadeautje voor een trouwdag of bij een mooie fles wijn of bubbels!

Ik wens je graag vast een fijne Valentijnsdag 💜

Zoek je meer hartelijke inspiratie, kijk dan ook even op mijn blog, bijvoorbeeld onder het label “harten”!

 

Groet,

Akkelien

 

Liefs van De Breimeisjes!

 

Blog: debreimeisjes.blogspot.nl

Facebook: @debreimeisjes

Instagram: @debreimeisjes

Reactie plaatsen