Kersthanger haken
Kersthanger haken

Kersthanger haken.

Een tijd geleden werden wij als brei-club ambassadeurs gevraagd om een adventskalender te ontwerpen. Samen met AlexaAkkelien, Lara, Wietske en Bianca  maak ik de donkere dagen voor kerst nog fijner dan ze al zijn. Geniet van 24 patronen om lekker bij weg te kruipen op de bank!

Ik liet me inspireren door ijsbloemen en ijssterren. Dit is voor mij echt een teken van winter. Wakker worden en ijssterren op het raam zien. En dan het liefste op een vrije dag, waar ik, met een goede serie en een mok warme chocomel in de aanslag, onder een dekentje kan kruipen om de hele dag te haken en te breien.

In dit blog vind je het patroon. Op mijn eigen blog: www.sietsaandehaak.nl vind je op de dag dat het patroon uitkomt een stap-voor-stap tutorial, met veel overzichtsfoto’s. Veel plezier met haken!

Factsheet:

Gebruikt garen: Yarn and Colors Epic

Gebruikte haaknaald: 4 mm

Verder nodig: Een afhechtnaald, een kop thee of chocomel en een goede netflix-serie

Stekenspiekbriefje:

Vaste: steek je naald door de steek, haal een draad op, haal je naald door twee lussen.

Stokje: Sla je draad om je naald, Steek je naald door de steek, haal een draad op (3 lussen op je naald), haal door 2 lussen, haal nog een keer door 2 lussen.

2-stokjes-cluster: Stap 1: Sla je draad om, steek je naald door de eerste steek, haal een draad op, haal door twee lussen (2 lussen op je naald). Stap 2: Sla je draad om, steek je naald door de volgende steek, haal een draad op, haal door twee lussen (3 lussen op je naald). Stap 3: Haal je naald door 3 lussen.

v-steek: Haak 1 stokje, 2 lossen (in toer 12) of 3 lossen (in toer 13), 1 stokje in dezelfde steek.

Patroon:

Toer 1. Haak 12 vasten in een magische ring. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 2: Haak drie lossen als eerste stokje. Haak nog een stokje in dezelfde steek. Haak in ieder stokje 2 stokjes. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 3: Sla 2 steken over. Haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in de volgende steek. Sla 2 steken over. Haak een vaste in de volgende steek. Herhaal dit nog 3 keer. Haak een halve vaste in de volgende steek. Haak 4 lossen. Sluit met een halve vaste in de volgende steek.

Hecht af.

Reactie plaatsen