Inspiratie: Cactussen haken
Inspiratie: Cactussen haken

Inspiratie: cactussen haken

 
 
Ik heb geen groene vingers…in de tuin werken is niet mijn ding. Bloemen en planten overleven amper hier in huis. Of ze worden opgegeten door een kat of ze worden omver gegooid door een bende spelende kinderen.
Maar als je planten kan maken met een haaknaald en wat garen ja dan ben ik er als de kippen bij.

Wolplein

In september startte mijn wekelijkse haakles opnieuw.
De eerste haakopdracht van het nieuwe schooljaar was dan ook cactussen haken…
Ik moet toegeven ik had ze nog nooit gehaakt. En ze zijn eigenlijk super fun om te haken. Ze fleuren je werkplek op of je kan ze als geschenkje geven. En je mag ze gerust vergeten water te geven. 
Op Wolplein.nl kan je het haakpatroon gratis downloaden. Je moet je enkel even aanmelden en ze zijn van jou. Heb je geen garen in huis wel dan kun je er bij Wolplein ook even vlug bestellen.
Kijk ook even naar de grote verzameling andere gratis patronen.
Echt de moeite waard!
Het werden uiteindelijk toch niet deze…
Super Cute Design (www.supercutedesign.com)
 
Ik wou al heel lang iets van deze ontwerpster haken. Jennifer Santos woont en werkt in Gotenburg, Zweden.
Check haar shop op Etsy.com of volg haar op Instagram @supercutedesign. Je bent meteen goedgehumeurd als je haar kleurrijke en vrolijke ontwerpen ziet. De patronen zijn kooppatronen en best prijzig. Voor het PDF patroon van deze ‘cactus friends’ betaalde ik 6,05 EUR.

Kleur
Ik ging niet voor de traditionele groene kleuren maar speelde wat met kleuren. Ik haakte met Scheepjes Catona en haaknaald 2,5 mm. Haar ontwerpen roepen om kleur. Ook voor de veiligheidsoogjes ging ik voor kleurtjes. Laat je maar volledig gaan.

 
Haakidee (www.haakidee.nl)
 
Ik had er nog niet genoeg van en vond nog een leuk kooppatroon bij Haakidee. Het patroon kan je kopen voor 3,95 EUR. Je krijgt 3 ontwerpen voor deze prijs. Je kan een cactusrammelaar haken, een grote knuffel cactus of een cactus met een muziekdoosje erin. Je krijgt waar voor je geld. De betaling en de verwerking ervan verliep vlot en na een paar dagen had ik het patroon in mijn mailbox.
Annemarie Arts is de ontwerpster achter deze leuke patronen. Op haar website kan je een schat aan patronen terugvinden ook enkele gratis. Haar ontwerpen zijn kindvriendelijk en speels.
Er wordt gewerkt met het garen van Yarn and Colors, Durable en Rico. Maar ik had enkel Scheepjes Softfun in huis. Ik zag wel waar ik uitkwam. De cactus haak je in rijen van vasten. Door deze manier van haken krijgt je haakwerk een heel andere ‘look’. Ik twijfelde of dit wel mijn ding was. Je haakt dus 2 lappen in rijen van vasten volgens een patroon.
Maar uiteindelijk vond ik ze toch best geslaagd!
Ellen
X
Breng zeker ook eens een bezoekje aan mijn FB-pagina…
Of volg mij op Instagram
Reactie plaatsen