Inhaken, wat is dat? - Breiclub.nl
Inhaken, wat is dat?

Inhaken: heb jij al van deze nieuwste trend op haakgebied gehoord?

Inhaken is misschien wel beter bekend onder de Engelse naam tapestry crochet. Deze nieuwe haaktechniek is helemaal in, ik zie het steeds vaker op verschillende blogs!

Ik leg je uit wat inhaken precies en deel enkele tips met je! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Wat is inhaken nou eigenlijk?

Bij het inhaken werk je een project in meerdere kleuren. Als je met kleur A haakt, haak je tegelijkertijd om kleur B heen, zodat je die draad niet ziet aan de achterkant. Zo maak je bijvoorbeeld tassen of pannenlappen, die er aan beide kanten mooi uitzien.

inhaken

Een ander voordeel van inhaken is dat je een vrij stevige stof krijgt, perfect dus voor een tas die niet teveel uit vorm moet raken.

De haakwerkjes die je hierboven op de foto ziet zijn allemaal van de blog Little Woollie, waar je nog veel meer leuks vind op het gebied van haken. Ze deelt ook regelmatig haar eigen patronen!

Wil je zelf aan de slag met inhaken, dan kun je hier haar mooie tutorial voor de geruite print vinden (wel in het Engels, maar met veel foto’s).

 

Nog meer ingehaakt leuks!

Op het moment is er op internet al veel leuks te vinden op het gebied van inhaken. Zoals deze prachtige tas hieronder van Lisanne (blogger van Draad en Praat), ik was op slag betoverd toen ik hem zag! De felle snoepkleurtjes.. en dan die pompoms!

inhaken

 

Toen er begin juni een inhaak-workshop werd georganiseerd voor bloggers, aarzelde ik niet om me in te schrijven! Het was een ontzettend leuke middag, waar je trouwens hier meer over kan lezen.

 

Handige tips voor bij het inhaken

Tijdens de workshop maakten we een leuk beursje met ingehaakte hartjes, en we kregen heel wat advies! Het is bijvoorbeeld belangrijk om meteen vanaf het begin al met 2 kleuren te werken, ook al komt de tweede kleur pas een paar toeren verder tevoorschijn.

Als je namelijk op sommige plekken maar met 1 draad haakt, wordt de stof daar dunner. Als een gevolg is die plek minder vormvast, en dat wil je niet hebben!

Haak trouwens niet met meer dan 2 kleuren tegelijkertijd. En nog een laatste tip: inhaken werkt het beste als je in het rond haakt.

inhaken

Dit pastelkleurige beursje is mijn resultaat van de inhaak-workshop. Ik vind hem erg leuk geworden, en jullie? Wil je nou zelf ook zo’n leuke workshop volgen, kijk dan op de website van het Wolcafé in Schoonhoven.

 

Hebben jullie ook al ervaring met deze nieuwe techniek ‘Inhaken’?

 

Bianca Boonstra
Door

Bianca Boonstra

op 08 Jul 2014

Ik heb laatst mijn dochter laten zien hoe de techniek werkt. Met als gevolg dat zij een tas voor haarzelf aan het ontwerpen is... een hele mooie met rozen. Helaas nog geen foto's; ze is er nog mee bezig.

Reactie plaatsen