Gratis breipatronen en haakpatronen van top designers!
Gratis breipatronen en haakpatronen van top designers!

Gratis breipatronen en haakpatronen van top designers!

Gratis breipatronen en haakpatronen van top designers: iemand interesse? Er zijn heel wat getalenteerde ontwerpers in de haak- en breiwereld, sommigen wat bekender dan anderen.

Omdat ze zo ervaren zijn  in het ontwerpen van goede patronen kunnen ze er een redelijke prijs voor vragen. Maar gelukkig maken ze zo nu en dan ook een gratis patroon beschikbaar! Vandaag heb ik wat gratis patronen van topdesigners verzameld voor jullie!

Gratis breipatronen en haakpatronen op Ravelry

Met gratis breipatronen en haakpatronen van top designers kan je een beetje wennen aan de stijl van een ontwerper, en als je dat eenmaal bevalt is het zeker een goed idee om eens te kijken naar de betaalde patronen.

Of je nu haakt of breit, voor iedereen zit er wat leuks bij. Deze patronen zijn allemaal te vinden op Ravelry. Bij sommige staat een link naar een andere website waar het patroon op staat, andere kun je als pdf downloaden. Als je nog geen lid bent van Ravelry, kun je je snel en gratis aanmelden!

Andi Satterlund – Miette

Gratis patroon top designer 1

Allereerst Miette, een breipatroon voor een prachtig vestje, ontworpen door Andi Satterlund. Klik hier voor het patroon. Miette staat al een paar jaar op mijn to-knit-lijstje, en nog steeds ben ik er niet aan begonnen!

Ik ben nog steeds op zoek naar een mooie wol om het mee te maken. Zelf volg ik ook haar blog, Untangling Knots, heel leuk om te lezen! Bovendien zijn daar nog andere gratis patronen te vinden.

Vickie Howell – Gran & Bear it

Gratis patroon top designer 2

Vickie Howell is een van de bekendste haakontwerpsters. Ze heeft een eigen televisieshow en heeft ook veel boeken gepubliceerd. Haar website vind je trouwens hier. Het vest hierboven is een van haar gratis patronen, en het zal je verbazen hoe makkelijk het eigenlijk is om te maken! Het is gemaakt van één grote granny square, waarvan de zijkanten aaneen genaaid zijn. Erg leuk en makkelijk dus! Klik hier voor het patroon.

Stephen West – Boneyard Shawl

Schermafbeelding 2015-04-29 om 21.08.21

Onze bewondering voor deze ontwerper werd al eerder uitgesproken (hier), wat maakt hij toch prachtige sjaals! En ook een fabulous persoonlijkheid. De Boneyard Shawl is een mooie inleiding tot zijn patronen – simpel maar toch heel mooi. Klik hier voor het patroon.

Lucy van Attic24 – Happy Flower Decoration

Gratis patroon top designer 4

Attic24 is echt een begrip geworden in de haakwereld, Lucy’s blog heeft ontzettend veel lezers en ze maakt zo’n leuke en vrolijke dingen! Hoewel ze beroemd is geworden met haar gehaakte dekens, vind ik deze bloemen zelf het mooist. Vind het patroon hier. Haar andere patronen zijn trouwens ook allemaal gratis, neem dus zeker een kijkje op Ravelry!

Erica Lueder – Hermione’s Everyday Socks

Gratis patroon top designer 5

Dit sokkenpatroon door Erica Lueder is beroemd op Ravelry, geloof me! Wel bijna 7000 paar sokken zijn gemaakt met dit patroon, echt ontzettend veel! Dit is ook het enige patroon in deze lijst dat ik zelf een keertje heb gemaakt! Mijn versie zie je hieronder. Het was mijn eerste paar sokken dus ik moest er wel even aan wennen.

Sommige delen van het patroon waren ook niet helemaal duidelijk voor mij, maar gelukkig waren er gebruikers op Ravelry die nuttige tips hadden. Om die tips te lezen, klik je bij de pagina van het patroon op ‘projects’ en filter je op ‘helpful projects’. Zo kun je bijvoorbeeld tips vinden hoe je het patroon op 4 naalden kunt breien in plaats van 5.

Gratis patroon top designer 6

Dat waren de patronen voor deze keer, kenden jullie deze al of zien jullie sommige voor het eerst? Trouwens, als het onduidelijk is waar je het patroon precies kunt vinden, aarzel dan niet om het eventjes te vragen!

Wat vinden jullie van deze patronen? Ga je er misschien eentje proberen?

Mystery Blanket 2015

Corine Jilderda
Door

Corine Jilderda

op 27 May 2014

Hele leuke patronen, vooral het gehaakte vestje vond ik heel leuk. Alleen jammer dat het in het engels is, ik kan het niet vertalen.

Carmen
Door

Carmen

op 28 May 2014

Hoi Corine, bedankt voor je reactie! Het is inderdaad alleen in het Engels, maar ik zal je even uitleggen hoe het patroon in elkaar steekt. Je maakt eigenlijk één grote granny square, kun je die maken? Een Nederlandse uitleg van de granny square vind je hier: http://creacarmen.wordpress.com/2012/12/14/granny-squares-basic/ Voor het vestje maak je een granny square van 16 rijen. Als je een dunner garen gebruikt kun je wat extra rijen toevoegen zodat het groot genoeg is. Als je het vierkant dan plat legt, neem je de twee linkerpunten, en de twee rechterpunten. Die naai je aan elkaar om de armsgaten te maken. Volg je het nog? Daarna haken ze nog een rand om de armsgaten heen. Om een idee te krijgen hoe je het in elkaar moet zetten, kun je kijken bij de projecten-pagina van Ravelry, hier: http://www.ravelry.com/patterns/library/gran--bear-it/people . Bekijk de foto's van anderen eens en dan zie je gelijk hoe je het moet maken! Succes! Laat het even weten als het niet duidelijk is, dan ga ik proberen het patroon te vertalen voor je.

Angelique
Door

Angelique

op 12 Jun 2014

Grappig! Het Miette vestje staat al heel lang bij mijn favorieten op Ravelry!

Anja
Door

Anja

op 24 Sep 2015

ten eerste wat een leuke site ,ik wil heel graag lid worden ,kan niet wachten op de eerste patroontjes ,en wat andere maken en ideen tips ,maar ik kan niet ideal betalen ,ik hoop dat dat geen probleem de vraag is is mogelijk €9,95 per maand automatich afteboeken ,als er nog kosten bij komen ben ik die ook bereid te betalen ,kunnen julli contact via mail met mij opnemen ,dat we zovlug mogelijk kunnen oplossen alvast bedankt vriendelijke groet anja kusters

Reactie plaatsen