Haakringen, kunststof ringen waar je omheen kunt haken - Breiclub.nl
Sieraden maken met haakringen

Een paar jaar geleden had kwam ik haakringen tegen in een van mijn favoriete wolwinkels in mijn woonplaats. Dit werd in een setje tezamen met voorbeelden verkocht. Ik vond dit echt iets voor mijn oudste dochter van 22, dus had ik ze voor haar meegenomen.

Nu was ik op zoek naar inspiratie voor een blog, en toen kwam dit idee weer terug in mijn gedachten ;-)

Wat zijn eigenlijk haakringen?

haakringen

Dit zijn kunststof ringen waar je omheen kunt haken. Je kunt ze in verschillende groottes (diameters) kopen. Door het kunststof zijn ze erg licht en kun je er verschillende dingen mee doen, zoals het maken van sieraden, het opleuken van kleden etc.

Dus ik ben weer eens op de struin gegaan op het Word Wide Web, op zoek naar ideeën.

Nou, die heb ik (in beperkte mate) gevonden. Ook op de pagina van de leverancier van deze ringen kun je voorbeelden vinden (dit was tevens het setje wat ik bedoelde ;-))

Op deze site staat overigens ook een voorbeeld met beschrijving van wat je er mee kunt doen. En er staat ook een patroon op.

Daarna ben ik naar het bewuste wolwinkeltje gegaan. Die setjes hadden ze niet meer te koop maar wel haakringen in 1 maat. Deze heb ik toen meegenomen. Ook heb ik een soort van goudgaren (lurex) meegenomen om ermee omheen te haken.

Op de volgende twee sites vond ik nog meer inspiratie voor dit garen: een voorbeeld van een zomerse collier is hier te vinden.

haakringen
En een andere en eenvoudiger variant (meer voor de herfst/winter vind ik zelf).

haakringen

Van deze laatste site staat een link bij naar het patroon: deze kun je kopen bij Etsy. Ideaal voor wanneer je restjes verloopgaren over hebt. Maar het lijkt me ook erg leuk om deze in goudkleur te maken. En in mijn geval kon ik maar aan 1 maat ringen komen. Dus daar moet ik het mee doen.

Het ontwerp is erg eenvoudig, dus ook voor de beginnende haakster goed te doen! En juist vanwege het simpele ontwerp, en dat het voor mijn nieuw is om met haakringen te werken, heb ik het ontwerp van Berniolie voor deze blog genomen.

haakringen

 

De eerlijkheid gebiedt mijn te zeggen dat ik het patroon niet heb gekocht. Toen ik het ontwerp zag, kon ik hem eigenlijk zo namaken…… Nu is het wel zo dat ik mijn beschrijving van hoe ik deze ketting heb gemaakt niet ga delen in deze blog, omdat ik het niet eerlijk vind naar de eigenaresse van Berniolie.

haakringen

Overigens heeft ze (naast haar webgina) ook een Facebookpagina, waar ze ook haar werken laat zien.

Ze heeft erg mooie ontwerpen!

Reactie plaatsen