Gehaakte kerstornamentjes - Breiclub.nl
Gehaakte kerstornamentjes

Ik las van de week het blog van Petra met allerlei ideetjes om creatief te zijn met kerst. Hierdoor geïnspireerd ging ik op zoek naar nog meer kleine gehaakte kerstornamentjes.

In dit blog deel ik een aantal van mijn vondsten met jullie.

Om te beginnen vond ik hier het patroon voor deze leuke ster. Het lijkt me een ideaal projectje om je restjes mee op te maken. Ik kwam het al eerder tegen en staat dan ook op mijn to do lijstje.

Ik ben fan van Sarah van Repeat Crafter Me. Mocht je geen zin hebben in echte lampjes, dan vind je op haar website een patroon voor een gehaakte lichtjesslinger.

Gehaakte-kerstornamentjes-2

Bij Ellebel kan ik vaak ook wel wat leuks vinden wanneer ik ideetjes nodig heb. Zij heeft een Engels patroon voor kerstboompjes om in de boom of ergens anders te hangen vertaald. Deze kerstboompjes heb ik zelf al in meerdere kleuren gemaakt en uit ervaring kan ik zeggen dat ze het ook erg goed doen als cadeautje.

Gehaakte-kerstornamentjes-3

Op dit patroon van Little Woollie ben ik echt verliefd geworden. Hier geldt ook weer dat het een ideaal project is voor opmaken van je restjes katoen, lintjes, knoopjes en dergelijke. Vind je de kleuren en dergelijke te druk, dan neem je gewoon een of twee kleuren. Dat vind ik altijd het leuke van dit soort dingen; je neemt het patroon als uitgangspunt en kunt er dan prima je eigen input in verwerken.

Gehaakte-kerstornamentjes-4

Deze kerstboom is ook een leuk tussendoor projectje. Het haakt lekker weg en is snel klaar.

Gehaakte-kerstornamentjes-5

Herriet van Stip en Haak publiceerde deze week een gratis patroon voor een rendiertje. Hoe lief! Ze heeft ook een (betaald) patroon voor een groot rendier.

Het omhaken van waxinelichthouders of glazen potjes blijft natuurlijk ook altijd leuk. Hiervoor kun je allerlei steken gebruiken; net wat je smaak is.

De meeste van deze kleine projectjes gaan ook weer op mijn to do lijstje.

Jeetje, op deze manier ben ik komende zomer nog bezig met het haken van kerst dingen

Heb jij nog een leuk patroon voor een kerstornamentje? Deel ze met ons!

Germa
Door

Germa

op 26 Nov 2015

Wat een leuke patroontjes weer allemaal. Wil je de blog van Petra delen?

Esther
Door

Esther

op 27 Nov 2015

Wat een leuke kerstideeën! Vandaag laten we op ons blog http://dirkjespreeuw.blogspot.nl/ een breiwerkje in een kerstbal zien. De sterretjes hebben we in augustus gemaakt om restjes op te maken. Een heerlijk klein werkje. Handwerkgroeten Esther

eleonora
Door

eleonora

op 01 Dec 2015

leuke kerstboom ... maar Engelse patroon en kan alleen Nederlands dus heb er helaas niks aan

Reactie plaatsen