Gehaakt telefoonhoesje, snel te maken - Breiclub.nl
Gehaakt telefoonhoesje

Ik vind het leuk om simpele dingen te maken, die ook gebruikt worden. Daarom heb ik een patroontje uitgeschreven van een heel makkelijk te maken gehaakt telefoonhoesje.

Mijn schoonzusje vroeg mij een simpel telefoonhoesje te haken. Hij was in 1 avond haken af.

Afhankelijk van de grootte van de telefoon ben ik aan de slag gegaan.

Om de goede breedte te krijgen, heb ik eerst 4 toeren gehaakt, is hij te smal dan uithalen en een paar lossen extra doen, is hij te breed, uithalen en een paar lossen minder starten.

Toer 1: zet 21 lossen op.

Toer 2: haak in iedere losse 1 vaste, start vanaf de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak aan het einde 3 vasten in de hoek en ga langs de losse ketting terug met nog een hele rij met vasten. Aan het einde maak je weer 3 vasten.

Toer 3: nu ga je in iedere vaste 1 vaste haken. Ik zette een markeerder in de 1e vaste, zodat ik weet waar de toer begon.

Na 19 toeren wisselde ik 1 toer naar rood

Vervolgens 3 toeren grijs

2 toeren rood

3 toeren grijs

3 toeren rood

2 toeren grijs

3 toeren rood

1 toer grijs

Het laatste stuk heb ik met rood gehaakt tot het hoesje de juiste hoogte bereikt heeft.

gehaakt telefoonhoesje

Een heerlijk werkje om te maken met restjes garen. Je hoeft er niet veel bij te tellen, dus af in 1 tot 2 avonden.

Dit is het patroon voor een telefoonhoesje, maar je kan er natuurlijk ook een hoesje voor je e-reader van maken, of voor je tablet of laptop. De techniek is hetzelfde en door verandering van kleuren wordt elk hoesje weer anders.

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us