Een stoer baby dekentje haken in de Corona crisis.
Een stoer baby dekentje haken in de Corona crisis.

3 Weken geleden ben ik begonnen met haken aan het baby dekentje met kabels. Wat zag de wereld er toen anders uit! Inmiddels zijn de scholen dicht en werkt manlief thuis. Het is even wennen, zo ineens met iedereen thuis.

Corona en haken.

Omdat Feline (mijn dochter van 10) nu thuis is, ben ik naast mama nu ook juf. Dat betekent dat we een corona weekschema hebben gemaakt zodat we nog een beetje houvast hebben. Omdat we ook nog fit willen blijven staat er een uur bewegen op het schema. Ook de hobo lessen en een blokje creatief van een uur zijn ingepland. Normaal zit ze natuurlijk op school en dan heb ik tijd om te haken. Nu gaat dat even een beetje anders. Het was de eerste week best even wennen. Maar er ontstaan erg leuke, creatieve ideeën en ik geef toe: het is stiekem ook gewoon quality-time met mijn dochter! Ik merk dat ik overdag een stuk minder tijd heb om te haken. Het komt nu vooral op de avonden aan. Vandaar dat het baby dekentje nog niet af is…

Het haken.

Het haken ging uiteindelijk goed, ik dacht dat ik de kabels wel door had. Het kostte wat moeite. Het filmpje over kabels haken heb ik ontelbare keren in stukjes gekeken. Na ongeveer 20 cm kwam ik er achter dat ik de steken ná de kabel niet goed deed. Tja, en daar kan ik dan niet tegen. Dus helemaal uitgehaald en opnieuw begonnen. Inmiddels ben ik weer aardig op weg en terug op de lengte van waar ik opnieuw begonnen ben. Ik heb dat trouwens best vaak dat ik in het begin een foutje maak maar daar pas veel later achter kom. Ik haal het eigenlijk altijd uit.

Zo heb ik van de winter een sjaal gehaakt en ik denk dat ik wel 10 keer opnieuw ben begonnen. Zelfs op 80 cm ontdekte ik toch weer een foutje . Zo jammer. Hebben jullie dat ook, dat je het helemaal uit haalt?

Het garen.

Zoals ik de vorige keer al aangaf, haak ik met acrylgaren van de Xenos. Het is prima garen om mee te haken, het is stevig en haakt lekker weg. Geen draden die splijten of waar je makkelijk met je haaknaald in de draad steekt. Voor een baby dekentje zou ik wel andere bolletjes kopen, wat zachter en wat fijner van structuur.
Voorlopig ben ik hier nog wel even mee bezig. Naast al mijn andere projecten waar ik ook mee bezig ben. Ik wissel het af dat vind ik het fijnst!
Hebben jullie ook meerdere projecten? Of maken jullie eerst het project af vóór je aan iets anders begint?

Veel brei en haak plezier de komende tijd!
Tot snel! Liefs Else Marie

Reactie plaatsen