Piramide standaard haken
Piramide standaard haken

 

Kent u het volgende probleem?! U heeft een mooi haak- of breipatroon gevonden. U print het niet uit, maar gebruikt uw tablet (of mobiel) om het patroon te volgen. Hoe zorgt u er voor dat uw tablet zo blijft staan dat u het niet steeds vast moet houden. Ik zelf zet het tegen een boek, een beker, een kussen, maar telkens glijdt mijn tablet weg.

Dat moet toch beter kunnen. Al nadenkend en zoekend op internet kwam ik leuke ideeën tegen, maar geen kant en klaar patroon.

Dan maar zelf iets bedenken. Mijn tablet moet iets schuin komen te staan en niet weg kunnen glijden. Voor het schuin staan komt de piramidevorm goed van pas. Als ik nu een piramide met een extra randje maak, zal mijn tablet toch goed blijven staan!

Voor de piramide maak ik 4 dezelfde driehoeken; 3 zijkanten en 1 onderkant. Met onderstaand garen en haaknaald worden de zijden van de piramide ongeveer 22 cm.

Wat heeft u nodig:

  • Garen (ik heb garen voor haaknaald 3,5 – 4 gebruikt; ongeveer 300 meter)
  • Een bijpassende haaknaald (haaknaald 3,5)
  • Vulling, bijvoorbeeld fiberfill
  • Naald om het randje aan de piramide te naaien

Patroon: haak 4 driehoeken alsvolgt:

Haak 52 lossen

Toer 1: 1 Losse, 1 Vaste in elke Losse, keer

Toer 2: 1 Losse, haak de 1e 2 Vasten samen, 1 Vaste in elke Vaste tot de laatste 2 Vasten, haak de laatste 2 Vasten samen

Toer 3: 1 Losse, 1 Vaste in elke Vaste, keer

Herhaal toeren 2 en 3 totdat u in toer 2 nog 2 Vasten overhoudt.

Randje haken:

Het opstaande randje is eigenlijk een gehaakte koker:

Toer 1: haak 6 Vasten in een Magische Ring, sluit de toer niet maar blijf rond haken = 6 Vasten

Toer 2: haak 2 Vasten in elke Vaste = 12 Vasten

Toer 3: (haak 2 Vasten in de 1e Vaste en 1 Vaste in de 2e Vaste) 6x = 18 Vasten

Toer 4: haak 1 Vaste in elke Vaste

Herhaal toer 4 totdat de koker ongeveer evenlang is als de onderkant van de piramide. Vul de koker tijdens het haken telkens stevig op.

Toer 5: (haak de 1e 2 Vasten samen, haak 1 Vaste in de 3e Vaste) 6x = 12 Vasten

Toer 6: (haak 2 Vasten samen) 6x = 6 Vasten, sluit de opening

Afwerking:

Haak (ik gebruikte Vasten) of naai de 3 zijkanten aan elkaar. Vul de piramide met fiberfill. Haak of naai de onderkant aan de piramide. Voordat u de piramide helemaal sluit, blijf de piramide vullen met fiberfill en geef het de juiste vorm.

Naai de koker aan de voorkant van de piramide. U doet dit door de onderkant van de piramide te naaien aan de onderkant van de koker.

Werk alle draadjes af en uw standaard is klaar!

 

Deze piramide kunt u heel goed gebruiken als standaard voor uw mobiel, een kleine tablet of e-reader. Wilt u een grotere piramide dan kunt u bovenstaand patroon gebruiken met dikker garen en een grotere bijpassende haaknaald of meer lossen haken en dan het patroon volgen.

Gaat u deze piramide haken of heeft u een andere zelf gemaakte standaard?

Wilma L'Espoir
Door

Wilma L'Espoir

op 24 May 2021

wat een leuk idee . Dank je voor het delen.

Joke Staal
Door

Joke Staal

op 21 Jun 2021

Bij mij is de ondergrond niet erg stabiel en wil daarom de onderzijde van de piramide wat verzwaren zodat het wat steviger blijft staan en de tablet er niet af valt. Heeft iemand een idee waarmee ik de onderzijde van de piramide kan verzwaren?

Reactie plaatsen