Duizend en één projectjes - Breiclub.nl
Duizend en één projectjes

Herkennen jullie dat ook? Opruimbakken vol wol en toch nieuwe erbij kopen, want je hebt weer een projectje in je hoofd en daarmee ga je dat maken. Helaas negeer ik het feit, dat er nog duizend en één projectjes half afgemaakt liggen te wachten. Soms kan ik me inhouden, maar meestal niet.

Nu ik weer aan het haken ben geslagen, heb ik me via Facebook aangesloten bij diverse haakcommunities. Nou inspiratie genoeg dus. Maaksels, links en patronen komen in grote getalen voorbij. De één nog leuker dan de ander.

Ik sla vanalles op en ben druk met verzinnen, waarvan en voor wie ik wat ga haken. Daarbij kijk ik sinds kort ook koffie en wol, nog meer ideeën en elke maand ook nog eens snuffelen bij de tijdschriften en boeken.

Kortom materiaal en ideeën genoeg, maar waar haal ik de tijd vandaan? Tja, daar begint mijn probleem. Wat ga ik als eerste maken….

Nou dames (en misschien ook heren) hier komt het. Ik begin vol enthousiasme aan een project en als het een beetje tegenzit, of niet loopt zoals ik het wil, begin ik vol goede moed aan iets nieuws.

Dus op dit moment liggen er hier verschillende projectjes in mijn haakwerkhoek. Als ik weer aan iets begin,  vraagt manlief: wat ben je aan het maken? Ondertussen zie ik hem denken: zou je niet eerst al dat andere afmaken. Pfff het lukt me gewoon niet. Al die gedachten aan nieuwe projectjes, of het staren naar een nieuw wolletje, ontnemen mij zelfs de zin om te haken en dan gebeurt er dus niks. Toch maar eens bedenken hoe ik dit probleem ga aanpakken.

Gelukkig begint er weer een nieuw jaar, dus tijd voor mijn eerste goede voornemen. Al mijn liggende projectjes afmaken, zonder een nieuwe te starten. Tijd voor een inventaris van wat er allemaal ligt te wachten. Wie weet zit er wat inspiratie voor jullie bij.

1. Mocassins met wol van mijn moeder. Het bovenstuk moet aan de slof genaaid worden. Heb er één klaar en toen in een box gegooid.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-6

2. Southbay omslagdoek. Al in de zomervakantie mee begonnen. Favoriete project tijdens autoreisjes. Ben op tweederde en dan nog een mooie sierrand.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-7

 

3. Granny vest. Prachtige foto’s gevonden op internet waarvan ik het probeer na te haken. Moet alleen de mouwen nog en honderden draadjes wegwerken. Denk wel dat deze prioriteit heeft, want wie weet wordt het nog winter in Nederland.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-2

4. De stekensjaal van het eerste seizoen van koffie en wol. Ik haak hem met dunne acryl, dus kan elk seizoen gedragen worden.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-8

5. Drie lampenkappen voor boven de eettafel. Eigen ontwerp. Eerste bijna af. Alleen nog een leuke boven- en onderrand verzinnen.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-5

6. Garfield knuffel voor een vriendin. Moest in augustus al klaar zijn, maar heb nog steeds alleen een halve kop.

7. Col voor dochter. Net mee begonnen. Heel simpel in de rondte haken. Eén toer stokjes, één toer vasten met dikke wol, dus vlug klaar (als je niet aan iets anders begint). Echt iets voor een beginneling.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-1

8. Omslagdoek met hartjespatroon van verloopgaren. Eerste kerstdag aan begonnen en bolletje op gehaakt.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-3

9. En als laatste de kerstamigurumi van Dendennis. Sneeuwpop is klaar, kerstman nog lang niet. Nou dit project is iets voor herfst 2016. Samen met alle ballen die ik wil gaan haken voor in onze boom.

Nou eigenlijk valt het me nog wel mee. Zie wel eens blogs voorbij komen met een twintigtal projecten. Ik ga ook geen nieuwe wolletjes meer kopen. Ook al is de aanbieding nog zo aantrekkelijk, of zijn de kleurtjes nog zo leuk. Na het afmaken van al het bovenstaande, duik ik de voorraad in en bedenk een project. Nu ik dit typ, bedenk ik me, dat ik al het één en ander bedacht heb. Dat bewaar ik maar voor een ander blog.

Nu lijkt het misschien, dat ik nooit iets afmaak. Natuurlijk is dat niet zo. Vandaag nog stiekem een nieuwe knuffel gehaakt. Het is een konijn uit een boekje van Tessa van Riet. Alleen het formaat is veel groter,  omdat ik met naald 6 heb gehaakt met een dikke pluche draad. Zie hieronder het resultaat.

DUIZEND-EN-ÉÉN-PROJECTJES-4

Als laatste wens ik jullie een creatief brei-, of haakjaar en blijven jullie mijn blog volgen, al is het maar om te kijken of ik mijn voornemen vol houd.

Reactie plaatsen