Col sjaal haken voor het hele gezin, ideaal - Breiclub.nl
Col sjaal

Col sjaal: Door de aanstormende feestdagen zou je het bijna vergeten, maar de winter staat ook voor de deur. Dat het koud kan worden hebben we de afgelopen weken al gemerkt. De eerste nachten en zelfs een enkele dag met vorst hebben we alweer achter de rug.

Het koude weer vraagt om extra warme kleding en de bijbehorende accessoires, zoals mutsen, handschoenen en sjaals.

Nou vind ik het probleem van zo’n lange sjaal altijd, dat ik hem niet goed om krijg en als ik hem wel goed om heb, ik bijna niet meer los kom. Daarnaast ben ik dus zo’n iemand bij wie de sjaal regelmatig over de grond heen sleept of zelfs in het rad van de fiets terecht komt.  Om een lang verhaal kort te maken: een traditionele sjaal is voor mij geen succes.

Vandaar dat ik begonnen ben met het haken van een col sjaal. Ideaal voor mij. Gewoon over het hoofd trekken en eventueel nog een keer omslaan. Geen lange uiteinden meer, die daar terecht komen waar ze niet horen en ook nog eens leuk om te maken.

Ik ben zelf met het patroon bezig van Lindevrouw ’s web. Door dit patroon heb ik ook nog een nieuwe steek geleerd, namelijk de verlengde vaste. Het patroon wordt goed uitgelegd op de site en daarnaast vind je op de site een aantal links naar video’s, waarin de verlengde vaste goed wordt uitgelegd.

col sjaal

Ik haak mijn col sjaal in een kleur, namelijk bordeaux rood. Wil je meer kleur, dan kan dat natuurlijk ook, zoals je kunt zien in het patroon van Handwerk.nl.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren garen, zie je dat je heel verschillende sjaals krijgt. Dat maakt dat je met hetzelfde patroon, dus steeds een andere sjaal kunt maken. Je kunt dus in principe je hele gezin voorzien van verschillende col sjaals. En gebruik je een wat grover garen in een stoere kleur, dan lopen de mannen in je gezin er dit winter ook warm bij.

Het volgende patroon vind ik heel leuk en is net weer even anders. Dit patroon is van Wolplein.nl en zorgt voor een heel leuk effect.

col sjaal

Drie verschillende patronen en alle drie heel anders, maar ze zorgen allemaal voor een goede bescherming tegen de kou.

Welke draag jij deze winter om je nek?

Reactie plaatsen