Twistcol, een snel project met een mooi resultaat - Breiclub.nl
Twistcol, een snel project met een mooi resultaat
14 januari 2016 

Twistcol, een snel project met een mooi resultaat

Deze twistcol brei je in een avondje. Het is een snel project en ik vind het resultaat erg mooi! De technieken die ik gebruik zijn zowel breien als haken. Ik gebruik haaknaalden nummer 10 en qua wol kies ik telkens een andere die geschikt is voor naalden nummer 10. Het patroon deel ik graag met je. 

Patroon twistcol

Zet 40 steken op en brei in boordsteek (= twee rechts, twee links)

Twistcol-1

Brei door totdat je een lengte van 70 cm bereikt hebt en kant af

Twistcol-2

Nu komt het lastigste deel: breng je uiteinden naar toe, draai de uiteinden en haak aan elkaar. Ik gebruik voor deze col een blauwe wol.

Twistcol-3

Het resultaat:

Twistcol-4

Inmiddels heb ik zoveel leuke reacties gehad dat ik deze twistcol graag maak als cadeau voor vriendinnen of collega’s.

Ik krijg telkens terug dat het een fijne col is om te dragen en dat is voor mij het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Welk type sjaal draag jij het liefst?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
ann miechielssens
Door

ann miechielssens

op 20 Jan 2016

Super ! Dankjewel :) Ik brei en haak al geruime tijd cols, maar vanavond eerste Twistcol gemaakt en is veel beter zo ! Ook mijn idee van cadeautjes trouwens.

Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us