CAL Mandala Madness, zo kleurrijk - Breiclub.nl
CAL Mandala Madness

CAL Mandala Madness: Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude Indië, en betekent wiel of cirkel. Een symbool van oneindigheid met een binnen- en buitenwereld.

Een mandala is als het ware een blauwdruk van de oneindigheid van het bestaan. Energie wordt in beeld gebracht.

Wij kennen Mandala’s vooral als tekening om in te kleuren. Kleurplaten van Mandala’s zijn zowel geschikt voor kinderen en voor volwassenen. Als je eenmaal met een Mandala kleurplaat bezig bent, dan ben je volledig geconcentreerd en dit zal je helpen in het hier en nu te zijn. Mandala tekenen is daarom een vorm van meditatie die rust, ontspanning en plezier brengt voor jong en oud.

CAL Mandala Madness

Mandala’s kun je niet alleen tekenen of inkleuren; je kunt ze ook haken. En daarmee wordt het voor ons interessant. Mandala’s kun je haken en gebruiken als kleedje, dromenvanger, inlijsten en ophangen en ga zo maar door. Er zijn genoeg toepassingen te bedenken. Op het haken van Mandala’s ga ik nu even niet verder in. Dat bewaar ik voor een andere keer.

CAL Mandala Madness

Wel wil ik het graag met jullie over de Mandala Madness CAL hebben. Deze CAL is al eens genoemd in blogs op deze site. Ik vind hem leuk genoeg om er een hele blog aan te wijden.

De CAL is te vinden op deze website. De CAL is gestart op 17 maart en bestaat uit 18 delen. Elke week wordt er een nieuw deel geplaatst. Het patroon is vertaald in vele talen, waaronder Nederlands. Dus we hebben weer geluk. Er zijn haakpakketen te bestellen voor deze CAL, maar ook in dit geval ben je vrij om te kiezen voor je eigen garen.

CAL Mandala Madness

Het uiteindelijke resultaat wordt een ronde deken. Het ligt aan het garen en de haaknaald hoe groot de deken uiteindelijk wordt, maar houdt rekening met een diameter van ongeveer twee meter.

De moeilijkheidsgraad is wisselend, maar de ontwerpster geeft aan dat ze iedereen aanmoedigt om het te proberen. Op de site kun je om hulp vragen en extra uitleg vinden, waardoor het patroon voor iedereen te doen zou moeten zijn.

CAL Mandala Madness

Het mooie aan Mandala’s vind ik dat ze zo kleurig zijn. Dat vind ik ook zo leuk aan deze CAL. De kleuren spatten er af en je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Kies welke kleuren jij mooi vindt. Het eindresultaat is altijd prachtig.

CAL Mandala Madness

De foto’s die in deze blog staan geven het gehele eindresultaat nog niet weer. Dus de uiteindelijke deken blijft nog even een verassing.

Ga jij ook aan de Mandala Madness beginnen?

conny Valken
Door

conny Valken

op 01 May 2016

Super! Ik zou graag meedoen. Maar ik wil geen pakket kopen. Kan dat?

Veronica
Door

Veronica

op 03 May 2016

Het lijkt me erg leuk om te doen maar wil ook geen pakket kopen. Ik koop liever om de paar weken een paar bollen.

Myriam De Meyer
Door

Myriam De Meyer

op 22 May 2016

ik zou nog graag meedoen. Kan dit nog?

Anna Jansen
Door

Anna Jansen

op 23 Aug 2016

Ik zou ook graag alleen het patroon hebben, omdat ik zoveel resten wol heb. Zou dat kunnen?

corrie van der Schoor-verweerd
Door

corrie van der Schoor-verweerd

op 01 Nov 2017

het is nu 2017 kan ik nog ergens de Cal Mandala van 2016 vinden en de kleuren die jullie aanboden. Ik zit in een zeer diepe burn out en iets met vrolijke kleuren dat lijkt me heel mooi. Ben nu ook bezig met de mysterie Cal 2017 de winter groot en de zomer maar dit lijkt me zo leuk erbij te doen!

Reactie plaatsen