Cadeautjes
Cadeautjes

Najaar is voor mij het verjaardagsseizoen. En ondanks dat ik het eigenlijk nooit echt vier, is verjaardag toch onlosmakelijk verbonden met cadeautjes. Al werkt het de andere kant op niet altijd, want iedereen die haakt zal het met me eens zijn dat cadeautjes altijd kunnen. Dus om de koude dagen door te komen, hier wat leuke projectjes om te maken – die eigenlijk nog leuker zijn als je ze na het maken aan iemand geeft.

Ik kan natuurlijk niet anders dan beginnen met deze superleuke luchtballon. Ik kwam het patroon tegen op Pinterest en was meteen verliefd. Dus zat ik op de bank in Spanje in mijn vakantieappartement katoen te bestellen voor dit leuke nieuwe project.

Niet geheel zonder reden en bestemming, want mijn zusje zou binnen een kleine maand haar diploma ontvangen. En ik had bedacht dat het mandje onder de ballon ideaal is om geld in te doen voor de gelukkige ontvanger.

Het patroon dat ik gebruikte klopte niet helemaal, dus het was een beetje gepuzzel. De ballon ziet er volgens mij daarom ook niet uit zoals hij eruit zou moeten zijn, maar hij werd wel gewaardeerd. Momenteel ben ik bezig met een eigen ontwerp voor Crocheticipation. Maar mocht je niet kunnen wachten, gebruik dan bijvoorbeeld het patroon van Hobbygigant voor een bal en laat de laatste square eruit. Het mandje heb ik in de rondte gehaakt.

Cadeautjes

Een van de eerste dingen die ik mijn zusje aan kon smeren was echter een ‘Oscar’. Even ter verduidelijking, mijn zusje vindt zelfgemaakte dingen leuk om te zien maar hoeft er niet per sé iets van in huis te hebben.

Oscar, het girafje, had ze echter zien staan bij mijn ouders en het was liefde op het eerste gezicht. Dus kwam er een tweede variant die een mooi plekje op de bank heeft gekregen bij mijn zusje. Het patroon kun je vinden op Anke’s creaties. Ik waarschuw je vast, het patroon kan een beetje gepriegel zijn, maar het resultaat is meer dan de moeite waard.

Cadeautjes

Met alle chique diners in aantocht, past dit laatste -wellicht ietwat ouderwetse- cadeau des te meer. De tafelloper. Ten eerste ideaal voor de feestdagen die in het verschiet liggen. Het maakt, zeker de wat grotere tafels, net iets mooier.

Met het voltallige servies erop voor aanvang van het kerstdiner of juist alleen als decoratie met een kerststukje in bijpassende kleuren. Ik gebruikte voor de mijne een patroon van granny’s uit het boekje Granny squares haken. Maar je kunt natuurlijk elk ontwerp gebruiken van vierkantjes. Daarnaast weet ik zeker dat hij met zomerse kleuren ook nog eens super op een tuintafel buiten staat.

 

Dus, waar wacht je nog op? Maak mensen blij!

Reactie plaatsen