De beste wensen!
De beste wensen!

De beste wensen

Het nieuwe jaar is daar! Op de een of andere manier had ik in 2018 nog wel eens het gevoel dat het jaar voor altijd zou duren – lang verhaal, dat komt nog wel een keer. Maar als het dan voorbij is, dan lijkt het opeens alsof je gisteren pas de champagne hebt geklonken op 2018. Afijn, zoals mij zusje op 10 jarige leeftijd ooit zei: “Die goede oude tijd…”. Een goed moment om vooruit te kijken dus. Eigenlijk maar ik het hele jaar door goede voornemens, maar dit leek me een goed moment om eens te kijken wat we dit jaar allemaal willen doen met haken. Mijn top 3 goede voornemens.

Mooie patronen ontwerpen

Er is een schat aan geweldige patronen ontworpen door mensen van over de hele wereld. En ik vind het geweldig om deze patronen te maken. Het is fantastisch om te zien hoe een verzameling aan bolletjes garen, ooit de vacht van een schaap, een bolletje aan een plant of gemaakt door een rups, om wordt getoverd in iets nog mooiers. Iets dat op de een of andere manier nooit perfect is, maar altijd het mooiste wat je hebt gezien. Ik heb uitgevonden dat er iets nog mooiers is, namelijk een idee in je hoofd hebben en zien hoe dat uitpakt. Niet altijd even goed, maar vaak wel erg mooi. En komend jaar wil ik daar nog meer van met jullie delen.

Meer blogs schrijven

Oke, eerlijk is eerlijk. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van het schrijven. Alles behalve eigenlijk. Ik praat veel liever, of haken. Maar wat ik wel geweldig vind aan het schrijven van blogs is dat je mooie verhalen kunt vertellen. De afgelopen maanden heb ik onder andere met mijn blogs ‘Op bezoek bij…’ zoveel mooie mensen ontmoet met zoveel passie voor wat ze doen. Dat het een groot plezier is om daar over te schrijven. Dus misschien moet ik niet zeggen dat ik echt zozeer meer wil schrijven, maar vooral meer dingen mee wil maken waarover ik kan schrijven.

Mijn mandela madness (af)maken

De hoeveelheid garen die inmiddels onder bedden, op tafels en in lades ligt is nogal groot – laten we het zo zeggen. Eerlijkheid gebied me echter ook te zeggen dat ik alleen maar garen heb liggen waarvan ik weet wat ik ervan ga maken. Ik koop eigenlijk enkel garen voor een specifiek project. Het probleem is wel dat in sommige gevallen dat dan weer blijft liggen omdat ik geen tijd heb, omdat het patroon niet altijd zo fijn blijkt als gedacht of een ander project net mijn gedachten opeist. Zo ook met de mandela madness, jullie wellicht bekend. Een super mooie deken met ongelooflijk veel steken en in de rondte gehaakt. Omdat mijn kleuren en garen anders zijn dan oorspronkelijk in het patroon en omdat het niet iets is dat je tegelijk met iets anders doet of even snel tussendoor is het tot nu toe altijd blijven liggen. Maar komend jaar moet die doos onder het bed leeg en moet die deken op de bank liggen, waar hij voor bedoeld is. Misschien moet ik maar eens wat weekenden vrij plannen om het te laten gebeuren.

 

Wat wil jij in 2019 zeker voor elkaar haken?

Reactie plaatsen