Blijhakertjes: Dit boek is een ECHTE aanrader - Breiclub.nl
Blijhakertjes

Op de handwerkdagen in Rijswijk ontmoette ik Marlies Strijker-During. Ze gaf een workshop tapestry haken waarbij ik natuurlijk even nieuwsgierig ben gaan kijken. Ik heb geen deelgenomen aan de workshop, maar wel haar fantastisch originele boek Blijhakertjes gescoord!

Op de tafel achter de workshop waren alle knuffels uit het boek uitgestald en mijn ogen vielen direct op de kat en de vos. Die knalden er voor mij echt bovenuit. Ik heb mijn boek uiteraard direct laten signeren.

Blijhakertjes

Eenmaal thuis ben ik vrijwel direct mijn garenvoorraad ingedoken en heb ik mooie kleurtjes uitgekozen voor de kat. Voordat ik ben begonnen heb ik eerst de hele inleiding en technieken doorgelezen.

Door deze uitgebreide techniekenbeschrijving kan je voorbereid starten aan je haakproject.

Direkt ben ik van start gegaan met het lijf van de kat.

Het woord “Milk” besloot ik niet te verwerken in mijn lijfje, maar alleen de kleuren in strookjes. Het eerste waar ik tegenaan liep is het dichtmaken van de onderkant van het lijfje. Dit heb ik gedaan met halve vasten zodat het mooi doorliep.

 

Het borduren van de oogjes en het neusje is zeker niet mijn sterkste kant, dus dit heb ik uitbesteed aan mijn lieve moeder. Door de duidelijke foto’s wist je wel wat de bedoeling was, dus als je een beetje mooie borduurkunsten bezit maak je dit zo na.

De armen en benen duren voor mij altijd het langst. Maar vanwege mijn nieuw gescoorde wol-etui van wolplein.nl is dit al weer een stuk makkelijker. Doordat de draadjes gesplitst blijven raak je minder gauw in de klit.

Mijn gehaakte kat is af, wat een schatje is het geworden! Ik kan niet stoppen met knuffelen. Door de originele vorm van deze knuffels blijf je ernaar kijken.

Dus al met al, waarom zou je dit boek volgens mij moeten kopen?

  • Zij is super origineel in haar ontwerpen
  • De beschrijving van de technieken is heel uitgebreid
  • Het boek is voor iedereen goed te volgen
  • Door het gebruik van verschillende kleuren krijg je steeds een ander en origineel eindresultaat
  • Als je eenmaal bent begonnen met haken kan je niet meer stoppen!

Blijhakertjes

 

Dit boek is dus volgens mij een ECHTE aanrader! Het is fantastisch. Dus ben je op zoek naar een keer “iets anders”? Dan is dit boek echt iets voor jou!

 

Liefs,

Minke

Over de schrijver
Mijn naam is Minke, 27 jaar oud en ben een fanatiek amigurumi-haakster. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in de trends, events en alles wat er hip is omtrent het amigurumi-haken. Mijn haakervaring is nu ruim 2 jaar, eigenlijk nog heel kort. Maar doordat het haken me zo “gegrepen” heeft is het niet meer uit mijn leven te denken. Kasten vol met garen liggen te wachten tot mijn haaknaald er iets moois van gaat maken. Momenteel ben ik vooral bezig met het uitdagen van mezelf. Dit doe ik door moeilijke projecten of moeilijkere garen te gebruiken en hier zal ik jullie de komende tijd alles over vertellen! Om te kijken wat ik zoal heb gehaakt in de afgelopen jaren kan je mijn facebookpagina bezoeken onder: http://www.facebook.com/minkjes. Alles wat er nog gaat komen ga ik zoveel mogelijk met jullie delen!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down