7 inspirerende breivideo’s | Breiclub
7 inspirerende breivideo’s | Breiclub


Met Breiclub.nl probeer ik iedereen die houdt van breien en/of haken te inspireren mooie dingen te maken, maar zelf word ik natuurlijk ook geïnspireerd om mooie, bruikbare of inspirerende dingen te maken. Deze inspiratie haal ik uit breivideo’s die gaan over een mooi eindproduct, een bruikbare techniek of een nieuwe steek. Om jullie te inspireren met de breivideo’s die mij inspireren, zet ik de interessante voor je op een rij. 

#1 - Breiwerk opzetten en afkanten

Het zijn vaak de kleine dingen tijdens het breien waar je rekening mee dient te houden. Als je een beginnend breier bent, dan heb je niks aan inspirerende breivideo’s over interessante technieken en uitgebreide projecten. Breien is juist zo inspirerend, omdat het mooi is in de eenvoud. Om goed te kunnen breien, is het bijzonder belangrijk om eerst goed te kunnen opzetten en afkanten. Pas als dat fatsoenlijk onder de knie is, kunnen we verder kijken. 

In deze video van Handwerkles zie je hoe je op een duidelijke manier jouw breiwerk opzet en hoe jij jouw breiwerk afkant.  


#2 - Breifoutjes oplossen

Het overkomt ons allemaal wel eens of je nu beginnend breier bent of je hand niet omdraait voor de meeste steken. Een breifoutje is zo gemaakt en dat is helemaal niet erg, want hoe cliché het ook klinkt, van fouten leer je nu eenmaal. Er staan talloze video’s op het internet waarin wordt verteld hoe je bepaalde breifoutjes kunt oplossen. Een gat in je breiwerk, een gevallen steek of een extra steek kun je eenvoudig oplossen door de instructies in de video’s verschillende video’s te volgen. 

In deze video’s van Breistudio Kim laat Kim je zien hoe je eenvoudig een gat herstelt in jouw breiwerk, hoe je een gevallen steek repareert in jouw breiwerk en hoe je een extra steek voorkomt in jouw breiwerk. 


#3 - Breimolen

Wanneer ik iemand vertel dat ik een fervent breier ben, dan denkt diegene eigenlijk direct aan breien met twee losse naalden en een bol wol. Als breiers in hart en nieren weten jij en ik dat er nog talloze andere manieren zijn om te breien, zoals het gebruik van een breimolen. Een breimolen kan gebruikt worden om het breien van garen makkelijker te maken of om garen op te spannen. Zo kun je met een breimolen eenvoudig ronde poppetjes en een muts maken. In deze video van Maak het met Miranda laat Miranda je uitgebreid zien hoe je perfect kunt breien met een breimolen. Bijzonder inspirerende breivideo voor iedereen die kennis wil maken met een andere manier van breien. 

#4 - Handbreien

Dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, heb ik bij #3 al laten zien, maar er is ook nog een andere inspirerende manier waarop jij kunt breien. Met handbreien kun jij de mooiste breiwerken in elkaar zetten, zoals deze ronde kussentjes gebreid door BeCoziHet gebruikte merinowol in de video is bijzonder zacht en mooi. Kussentjes en kleedjes van deze wol zijn bijzonder hip op het moment en dat zie je aan de prijzen. Wanneer je besluit om zelf aan de slag te gaan met het maken van een kussentje met merinowol ben je altijd goedkoper uit en het is ontzettend leuk om met je handen bezig te zijn.  


#5 - Knuffel breien

Een knuffeltje breien is niet alleen leuk om te doen, maar geeft natuurlijk ook een waardevol resultaat. Knuffeltjes gaan lang mee en kinderen hebben er vaak jarenlang ontzettend veel plezier van. Deze knuffelrups van Made by Kirsten is niet alleen leuk om te maken, maar wordt ook gemaakt met een interessant hulpmiddel, namelijk de breiring. In een handomdraai heb je de bolletjes voor de rups gebreid en na het vullen van het lijfje en het hoofdje hoe je alleen nog maar het gezichtje te maken. Het resultaat is een leuk en speels knuffeltje.


#6 - Bloemetjes

Dat je figuratieve items niet altijd achteraf in een breiwerk hoeft te verwerken, bewijst deze ‘flower in a row’-steek. Met deze steek kun je schattige bloemetjes in jouw breiwerk aanmaken. In deze video van Breimeisje laat ze ons zien hoe we op een eenvoudige manier een figuurtje lijkend op een bloemetje in ons breiwerk kunnen breien. Een inspirerende breivideo voor iedereen die een extraatje aan een breiwerk wil toevoegen. 


#7 - Babytruitje

Laatst sprak ik er nog over met een vriendin. Wanneer er een baby (op komst) is, slaat de omgeving massaal aan het breien. Kleine kinderen zien er dan ook ontzettend schattig uit in zelfgebreide broekjes, sokjes en truitjes. De verschillende breivideo’s met babykleertjes stuur ik dan ook steevast aan haar door. Dit schattige babytruitje van Ik wil breien wil ik jullie ook niet onthouden. Dominique laat zien hoe je een lief babytruitje maakt met verschillende opdruk en ik wil ze het liefst allemaal maken. 


Reactie plaatsen