Zo werd een Kerstcadeautje een Vaderdagcadeautje
Zo werd een Kerstcadeautje een Vaderdagcadeautje

Zo werd een Kerstcadeautje een Vaderdagcadeautje. Een gebreide Teddybeer moest eerst een Kerstcadeautje worden maar wordt toch een Vaderdagcadeautje… Ik leg je uit waarom!

In november afgelopen jaar zat ik bij mijn ouders wat te drinken toen mijn vader een opmerking maakte over dat hij het zo jammer vind dat hij zijn Teddybeer van vroeger niet meer heeft.

Ik hoorde het hem zeggen, maar dacht er op dat moment verder niet over na. Totdat ik ging nadenken over de kerstcadeautjes voor dat jaar. Ik herinnerde me de opmerking van mijn vader en bedacht me hoe leuk het zou zijn om hem een gebreide Teddybeer te geven met kerst. Ik mailde direct mijn tante die een online wolwinkel heeft en vroeg haar om advies qua garen.

Het cadeau: een gebreide Teddybeer

Een patroon dat ik een gekregen had als verjaardagscadeau had ik nog liggen, en zo kwam het idee ‘cadeau Meneer Beer ‘ tot stand. Nadat ik de wol had besteld en de juiste breipennen in huis had, begon ik met breien.

Het patroon wordt gebreid op rondbreinaalden en de beer wordt aan een stuk gebreid. Ideaal! Want als ik iets niet leuk vind, dan is het in elkaar zetten van allerlei verschillende onderdelen. Dat is ook vaak het moment dat ik afhaak. Ik had nog anderhalve week. Dat moest lukken, dacht ik.

Ook al ging ik voor het eerst op 4 lossen pennen breien, het patroon was niet heel erg moeilijk. De moeilijkheidsgraad zou meer in de factor tijd en focus zitten. Elk momentje, elk gaatje zat ik te breien. Ik deed mijn best, maar ik redde het niet. De oortjes en neusje moesten nog gebreid worden. Daarom werd het werd een gekocht kerstcadeautje en het ‘Meneer Beer’ werd een verjaardagscadeautje.

Ik raakte mijn motivatie een beetje kwijt…

Mijn vader was immers in april jarig en dat moest ik toch zeker redden. Alleen nog maar die oortjes en die neus. Het probleem was dat ik mijn motivatie kwijt een beetje kwijt was. Wat privéomstandigheden erbij en ‘Meneer Beer’ kwam in de kast terecht. Uit mijn zicht zodat ik me niet schuldig voelde. En in die kast terechtgekomen vergat ik ‘Meneer Beer’.

Opgeslokt door drukte en beslommeringen van alle dag, vergat ik dat Meneer Beer heel ongelukkig zonder oren, zonder neus en zonder vulling in de kast lag te wachten op die paar laatste details. Ondertussen is mijn vader verjaard. En heeft hij weer een gekocht cadeau gekregen voor zijn verjaardag en ligt Meneer Beer nog steeds te wachten. Maar het is binnen een paar weken Vaderdag en ik heb met mezelf afgesproken dat ‘Meneer Beer’ hij een leuk origineel Vaderdagcadeau wordt. En als stok achter de deur zijn jullie mijn getuigen.

Meneer beer ziet er nu zo uit:

Zo werd een Kerstcadeautje een Vaderdagcadeautje

Houd jij ook van patronen die je in een stuk kan breien zodat je niet met naald en draad in de weer moet? Dan kan je het patroon via deze link kopen. De originele naam van het patroon is patroon Vera en als je wilt kan er ook een jas en hoedje bij maken. Erg leuk, maar ik houd het even bij de beer.

 ‘Meneer Beer’ er nu uit zo moeten zien:

Zo werd een Kerstcadeautje een Vaderdagcadeautje

De wol Alafosslopi; nr 9976 bestelde ik bij www.knotje.nl. Deze online winkel wordt met veel passie en liefde gerund door mijn tante. Maar als jullie het niet erg vinden ga ik nu breien. Ik heb tenslotte iets af te maken! 

Heb jij ook wel eens zo’n project dat maar niet af komt?

Reactie plaatsen