Winter breien: Tijd voor stolas en schouderwarmers! - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
64

Winter breien: Tijd voor stola's en schouderwarmers!

2 min
64

Ben jij al aan het winter breien? Na een mooie nazomer gaan we toch echt naar wat meer herfstweer. De dagen worden korter, binnenkort wordt de klok weer verzet.

Met andere woorden, tijd om weer lekker ’s avonds voor de buis te kruipen met mijn breiwerk. Maar ook weer tijd om aan de slag te gaan met het breien van sjaals, mutsen en vesten.

In deze blog deel ik wat leuke winter breiwerken met jullie!

De laatste maanden hebben er op de site van breiclub.nl verschillende voorbeelden van kantshawls en omslagdoeken gestaan. Bijvoorbeeld de vijf tips van Maaike om kantshawls te breien. Maar ook de kanten shawl Leonte die Bianca in een paar opvolgende blogs heeft uitgelegd. Zo mooi en zo fijn gebreid. Ik wil hier zeker deze winter nog aan beginnen.

Ook heb ik op de facebookpagina van de ledengroep van breiclub.nl al enkele mooie voorbeelden langs zien komen.

Zelf ben ik tot nu toe meer van het robuustere werk geweest en heb ik een paar stola’s en schouderwarmers liggen, die ik nu graag met jullie wil delen.

Winter breien: Stola’s

winter breien

De grijze stola is gebreid met het garen Eclair van Bergere de France en hier zit een heel mooi glittertje in verwerkt. Het patroon staat in het breiboek van Bergere de France 2013/2014.De roze omslagdoek is gebreid met Magic van Bergere de France en het patroon heb ik gevonden in het breiboek van Bergere de France 2006/2007.

Deze omslagdoeken zijn ideaal om binnen te dragen in plaats van een vest over een dunne trui of blouse, maar ze zijn ook perfect voor buiten over een dunnere jas, zoals een spijker- of leren jasje.

Winter breien: Schouderwarmers

Voor mijn jongste dochter heb ik deze schouderwarmers gebreid. Het is hetzelfde patroon, maar gebreid in ander garen met een net een iets ander kraagje.

winter breien

De blauwe schouderwarmer is gebreid met het garen Frimousse en de rode schouderwarmer met Plume van Bergere de France. Het patroon komt uit het Bergere de France breiboek 2012/2013.

Bergere de France breiboeken

De voorbeelden, die ik in deze blog laat zien, zijn allemaal afkomstig uit Bergere de France breiboeken. Bergere de France komt elk jaar met een nieuw creatieboek uit. Ik kom in mijn volgende blog graag terug op deze breiboeken omdat ik dit heel mooie boeken vindt. Je kunt de staaltjes van de wol zien en voelen en er staan mooie patronen in voor jong en oud en voor de beginnende en gevorderde breister.

Heb je interesse in één van de patronen, stuur me een berichtje en ik zorg dat je het patroon krijgt.

Wat voor type ben jij? Houdt je meer van het robuustere werk voor de winter of geef je de voorkeur aan het fijnere breiwerk. En heb je ook voorbeelden van stola’s of schouderwarmers, die je met ons wil delen?

Mysterblanket_640x150

Reacties
Categorieën