Maak je breiwerk uniek met een persoonlijk tintje! - Breiclub.nl
Maak je breiwerk uniek met een persoonlijk tintje!

Vandaag wil ik je inspireren om aan een patroon je eigen persoonlijke tintje toe te voegen. Door zelf iets te maken, ook al is dit van een patroon uit een breiboek, maak je iets wat je niet zomaar in de winkel koopt.

Je eigen breiwerk is altijd uniek en omdat je enorm veel mogelijkheden hebt om te variëren, kun je je breiwerk nog unieker maken.

Daarvan wil ik in deze blog iets meer laten zien!

 

Een persoonlijk tintje

Zoek een leuk basispatroon en varieer door iets persoonlijks toe te voegen aan het patroon, zoals franjes, gebruik andere kleuren of ander soort garen.

Voeg franjes toe aan je breiwerk

Franjes zijn helemaal in. En ze geven een mooi effect en net even dat extra’s aan je breiwerk en mogelijkheden zijn er volop. Denk aan een rand van franjes aan  mouwen of aan de onderkant van een vest of poncho, of langs de bovenkant van een gebreide of gehaakte tas.

breiwerk

Varieer met kleuren

breiwerk_breien

In deze gehaakte plaid zitten 16 kleuren, dus volop variatiemogelijkheden in kleur en patroon. Ik heb gekozen voor wat meer herfstkleuren met een afwisseling van felle en iets donkere kleuren.

Inmiddels ben ik voor mijn dochter begonnen met dezelfde plaid maar nu met maar 8 kleuren in blauw-, groen- en grijstinten. Het geeft gelijk een heel andere uitstraling aan de plaid.

breiwerk 3

Gebruik ander garen

Belangrijk als je ander garen gebruikt: kijk altijd of de stekenverhouding overeenkomt en brei anders met iets dikkere of dunnere naalden. En voordat je begint, kun je het beste even een proeflapje breien in de steek die in het patroon gebruikt wordt.

Deze pullover was oorspronkelijk met een effen groen garen gebreid, maar door een gemêleerd garen te gebruiken, krijg je een heel andere look.

Heb je interesse in één van de patronen, stuur me een berichtje en ik zorg dat je het patroon krijgt.

breiwerk_breien

Heb je ook voorbeelden van patronen waar je een persoonlijk tintje aan hebt gegeven of ben je juist iemand die nog heel erg het patroon volgt en daar niet van afwijkt? Deel het met ons!

 

Mysterblanket_640x150

 

Angela
Door

Angela

op 08 Oct 2014

Hoi, heb je voor mij het patroon voor de prachtige plaid? Gr.

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 12 Oct 2014

Hallo Angela, ik heb je de link in een PB doorgestuurd. Dus ik hoop dat je er mee aan de slag kunt.

Reactie plaatsen