Warme chunky winter muts
Warme chunky winter muts
Soms kom je  bijzonder garen tegen en weet je precies wat het moet worden!

Zo zag ik deze mega chunky bol liggen en als vanzelf belandde het in mijn winkelmandje.


De kleur vind ik erg mooi, past eigenlijk bij al mijn winterjassen en de dikte van het garen, geweldig! Het is een hele grote bol, ik denk dat ik er nog een sjaal of nog 2 mutsen om weg te geven van kan maken!


Het moet een warme chunky winter muts worden.


Patroon of steek bedenken


Nu het vast staat dat het een chunky muts moet worden kan ik op zoek naar een geschikte steek. Op het internet zag ik heel veel verschillende soorten mutsen, keuze genoeg dus. De halve patentsteek leek me erg leuk voor deze muts. Je ziet dan rijen v'tjes naast elkaar.


De halve patentsteek is alleen een breisteek en ik wil haken. De "halve patentsteek" haak ik door halve stokjes te haken en de volgende toer in de achterste v'tjes te haken. Op deze manier komt de v naar voren.


Het ontwerp van de warme chunky wintermuts
Mijn idee is om een rechthoekige lap te haken met een boord er aan vast. Op deze manier kan je lekker doorhaken en hoef je, als dat af is alleen de zijnaad nog te sluiten en de bovenkant aan te trekken.


Ja kan voor dit model elke gewenste steek gebruiken! Dus wees lekker creatief!


Ik maak een lossenketting van 30 cm.

  •  1 keerlosse en in alle steken een vaste
  • 1 keerlosse in de volgende 4 st een vaste in de achterste lus. (Dit     wordt het boord)

Het boord wordt omgeslagen dus de "halve patentsteek" komt aan de verkeerde kant.Nu haak je in alle vasten een half stokje

2 keerlossen 1 half stokje in de achterste v van het halve stokje     van de vorige toer. In de laatste 4 steken een vaste in de achterste     lus.

Dit herhaal je tot de gewenste breedte. Bij mutsen pas ik de muts op m'n hoofd zodat de maat klopt. Ik heb een breedte van 60 cm. Ik hecht bovenaan af met een ruime draad zodat ik straks de bovenkant kan sluiten.


Nu kan je de zijkanten sluiten met halve vasten in de achterste en voorste lus.


Met de lange draad van het afhechten rijg ik de bovenkant dicht. Goed aantrekken en vastzetten.


De muts is nu klaar! Eigenlijk hou ik niet zo van pompons maar deze muts vraagt om een hele grote pompon!Heel veel plezier met het haken van een warme wintermuts! Welke steek ga jij gebruiken voor deze muts? De mogelijkheden zijn  eindeloos!


Lieve groeten Else Marie

Reactie plaatsen