Een brei avontuur!
Een brei avontuur!


Verslaving?

Creatief bezig zijn, ik mag wel zeggen dat het mijn lust en mijn leven is. Een dag niet gehandwerkt is een dag niet geleefd!

Ik voel me oprecht incompleet als ik "niets te doen bij me heb.

Gisteren had ik een drukke dag met mijn allereerste concert op hobo en 's avonds een majorette uitvoering van mijn dochter. Niet echt tijd om te haken, breien of spinnen. Hoewel, ik had mijn spintol mee en in de pauze voor het concert heb ik even mijn spintol er bij gepakt om even de stress te reduceren!
De rest van de dag dus druk en aan het einde van de avond wilde ik zo snel mogelijk naar huis om nog even wat te breien! Dit klinkt als een verslaving…En ja, dan ben je zo lekker bezig dat het ineens al 1.00 uur was, oeps. Snel naar bed.

Haken doe ik al heel lang en nog steeds met heel veel plezier. Breien heb ik wel geprobeerd maar het was nooit echt een succes. Maar wat wilde ik het graag leren. Dus een tijdje geleden ben ik begonnen met breien. Eerst simpel een sjaal, niet ingewikkeld gewoon in tricot steek.

Toen ik dat onder de knie had wilde ik graag sokken breien! Ik weet het, misschien iets te ambitieuze volgende stap. Maar ook dat ging met veel achteruit breien ook goed.

ProjectenInmiddels heb ik al verschillende projecten gebreid. Af en toe koop ik een compleet pakket, of patronen uit boeken of tijdschriften. Ik heb laatst een hele stapel breitijdschriften gekregen uit de jaren 90.

Daar zal ik binnenkort wat uit maken en daar een blog over schrijven! Ik wil daar mijn eigen garen voor spinnen, dus dat wordt een flink project.

Patronen


Mijn laatste grote project was een lang vest uit het boek Vesten haken van Saskia Laan. Haken? Denk je misschien, maar er staat ook een vest In wat haken en breien combineert.

Op Pinterest en Ravelry vind ik heel veel patronen en ideeën echt een aanrader om daar eens te neuzen! Let wel op de tijd, voor je het weet is je bedtijd al voorbij en zit je tot diep in de nacht te schollen!?!

In een boekwinkel vond ik van de week nog een boek wat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat: De breibijbel. Die heb ik nu dus en daar zal ik veel uit breien!

Het boek Shetlandkant breien zat ook ineens in mijn winkelmandje.

Ik ben ook begonnen met fair isle breien. Op wollig landleven stond een kraam met wol voor fair isle breien. Het boek 200 Fair Isle Breipatronen is een grote inspiratie bron.

Je leest het al: genoeg projecten op de naalden en nog veel meer ideeën voor volgende projecten in mijn hoofd!

Mijn nieuwste uitdaging is brioche breien.

Poeh, dat is echt met recht een uitdaging!

De volgende keer zal ik over brioche breien bloggen. Burp, bark, burlesque.. Zomaar wat termen die je uit mijn mond hoort als ik brioche aan het breien ben!

Ben je benieuwd wat dat betekend?

In mijn volgende blog meer!

Inspiratie 

Waar halen jullie inspiratie vandaan? Heb je een favoriet boek of tijdschrift? Of een tip voor een boek die je in je kast moet hebben?

Liefs Else MarieKijk ook eens op mijn site:

Something Else by Else Marie

www.elsemarie.eu

Reactie plaatsen