Simply breien februari / maart 2016 - Breiclub.nl
Simply breien februari / maart 2016

Simply breien: Er is weer een Nederlandse uitgave van het populaire Engelse magazine Simply Knitting. Dit keer met meer dan 30 ontwerpen en ideetjes. De thema’s zijn “Black & White” en “alles in het blauw”. Als extraatje krijg je een leuke pompon.

Al bladerend door het breitijdschrift ….

Ik ga op zoek naar een patroon, waar ik de pompon bij kan gebruiken. Ik hoop op verschillende patronen voor leuke mutsen, die ik in het weekend nog snel even kan breien. Maar helaas, het Simply breien magazine bevat geen patronen die iets doen met de pompon. Dat vind ik jammer. Verder bladerend kom ik nog wel een paar mooie ontwerpen tegen. Ik laat je er een aantal zien ……

Stippentrui van Martin Storey

Simply breienDeze trui lijkt wellicht ingewikkelder dan die in het echt is. Het ziet eruit als een jacquardpatroon, maar dat is het niet. Iedere naald die je breit is een naald in 1 kleur. Het patroon ontstaat door steken uit de vorige naald af te halen. De trui is gebreid in Rowan Super Fine Merino DK, in drie kleuren. Rowan Super Fine Merino DK is een draad van 100% merinowol. Het garen heeft een natuurlijke elasticiteit, waardoor een kledingstuk soepel meebeweegt met de bewegingen van de drager van de trui. Daarnaast past het zich aan aan de omstandigheden: warm als het buiten koud is, koel als de temperaturen oplopen.

Fair isle-loop van Monica Russel

Simply breienEigenlijk wilde Monica Russel patroontjes uitproberen. Naarmate ze meer patroontjes achter elkaar had gebreid, besloot ze er een sjaal van te maken. De patronen worden gebreid in fair isle. De stippentrui maak je met 1 kleur per naald, voor deze patroontjes werk je met 2 kleuren per naald. Het leuke aan deze loop is dat je deze naar wens op allerlei manieren kan aanpassen. Vind je 12 verschillende kleuren een beetje veel van het goede, kies dan voor bijvoorbeeld 8 kleuren. Of kies voor kleuren die dichter bij elkaar liggen. Deze loop is gebreid met Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK (een superzacht garen dat heel prettig aanvoelt) maar waarom niet eens kijken wat je in eigen wol voorraad hebt? Het mooiste is als je dan kiest voor garens met eenzelfde stekenverhouding en liefst eenzelfde samenstelling. Misschien is er een fair isle patroon dat je heel mooi vindt; die kun je ook verwerken in deze loop. Vervang dan een van de 18 patronen voor je eigen fair isle patroon. Heb je liever en sjaal in plaats van een loop? Dan laat je het begin en het einde van de sjaal voor wat ze zijn, zet je ze niet aan elkaar. Deze loop leent zich uitstekend voor een met de hand gebreid, persoonlijk cadeau. 

Simply breien februari/maart: Nog veel patronen

Naast deze twee patronen kent het breitijdschrift nog een patroon voor een leuke trendy loop in effen grijs, makkelijker te breien, omdat je een grote rechthoek breit in ribbelsteek en kantsteek. En natuurlijk nog veel meer patronen voor dames, een kabeltrui voor heren en een berensjaal voor kinderen. Nieuwsgierig naar de andere patronen: Simply breien februari/maart koop je bij de boekhandel ….

Simply breien

 

Reactie plaatsen