Het opbergen van rondbreinaalden - Breiclub.nl
Het opbergen van rondbreinaalden

Het opbergen van rondbreinaalden? Naarmate je meer rondbreinaalden krijgt wordt het rommelig en is het zoeken naar de juiste dikte en lengte.

Het blijft lastig, vervelend en irritant, want als je er één nodig hebt, wil je het ook meteen kunnen pakken en verder gaan met je project. Ik heb voor mezelf een fijne oplossing gevonden hoe ik mijn rondbreinaalden het beste kan opbergen. Ik deel hem vandaag met je!

Ziplockzakjes te koop in diverse winkels

Ik neem een ziplockzakje van een groter formaat en plak daar een sticker op bijvoorbeeld rondbreinaalden 4 tot 5.
opbergen van rondbreinaalden
Dan neem ik een kleinere maat ziplock-zakjes en doe daar een sticker op met bijvoorbeeld “nr. 4 – 80 cm”.
opbergen van rondbreinaalden

Zo doe ik met alle rondbreinaalden in de maten 4 tot 5 en doe de zakjes, met de verschillende rondbreinaalden op volgorde van dikte en lengte van de rondbreinaalden, gezamenlijk in het grotere maat zakje.

Opbergboxje

Als je alles op volgorde hebt, kun je ze opbergen in bijvoorbeeld:

  • een speciale plastic box
  • een leuke doos
  • of je kunt een combi maken van een grotere plastic box waarin je alles bewaart, zoals je brei- en haaknaalden.

Ik ben zelf niet altijd even netjes en heb vaak meerdere projecten onder handen. Maar als ik het weer te rommelig vind worden,verzamel ik weer alles wat ik niet meer nodig heb van de afgewerkte projecten en ruim het dan weer op in de betreffende zakjes, box, doos etc.

Voor de toekomst droom ik nog van zo’n mooie set rondbreinaalden. In zo’n mooi etui die altijd gebruiksklaar is.

Zitten jullie ook met het probleem van de rondbreinaalden en zo ja, hoe lossen jullie het op?

 

 

 

 

 

'm(i)e'
Door

'm(i)e'

op 22 Mar 2015

Maar da's een goed idee! Ze staan hier nu samen met gewone priemen in een glazen pot maar dat staat zo slorig met al die palstieken draden .

Veronique
Door

Veronique

op 23 Mar 2015

bij mij zitten ze in een fotoalbumpje van vroeger waar je telkens 1 foto kon insteken per mapje en op ieder mapje staat dan de lengte en de naalddikte

Judith
Door

Judith

op 30 May 2015

Afgelopen jaar de stap genomen en zo'n luxe map met addi rondbrei punten gekocht met 3 draden erbij. Heerlijk. Ik zou ze niet meer willen missen!!

Karina
Door

Karina

op 11 Nov 2021

Ik had een ander idee: Neem een gewone ordner, een stapel showmappen, en stevige vellen a4-papier. Op een A-viertje zet ik de dikte en lengte van de rondbreinaald. Breinaald en papier gaan in een showmap, Showmappen gaan op nummervolgorde van breinaalden in de ordner. Overzicht!!!

Reactie plaatsen