Mooie bloemen en koorden maken…
Mooie bloemen en koorden maken…
06 januari 2016 

Mooie bloemen en koorden maken…

Soms maak ik in mijn breiwerken gebruik van handige breiaccessoires of hulpmiddelen.

Ik wil dan ook graag iets vertellen over twee hulpmiddelen die ik heb gekocht om op een eenvoudige manier mooie bloemen en koorden te maken: de flowerloom en de punnik- of breimolen.

De flowerloom

De flowerloom is een handig apparaat dat ik gebruik om mooie bloemen op bijvoorbeeld een babyjurk of een sjaal te maken.  Het is superleuk om te doen en na een paar keer oefenen kun je de mooiste bloemen of rozetten maken in verschillende groottes.

Bij elk garen krijgt je bloem ook een andere uitstraling. Voor mijn bloemen heb ik het garen Clapotis van Phildar gebruikt. Dit is een iets gerimpeld papierachtig garen en dit geeft een mooi vol effect aan mijn bloemen.

Mooie-bloemen-en-koorden-1De flowerloom is in verschillende modellen te krijgen en mijn flowerloom is van het merk Clover, maar ook andere merken, zoals Prym en Easy Knit hebben een flowerloom die net iets anders werkt, maar hetzelfde resultaat geeft.

De flowerloom is te koop bij de meeste breiwinkels en varieert in prijs van € 7,95 tot € 16,95.

Mooie-bloemen-en-koorden-3De punnikmolen

Een ander handig hulpmiddel is de punnikmolen of breimolen, dat ik gebruik om snel koorden mee te maken.

Het is een punnikpopje van vroeger, maar dan met een draaimolen aan de zijkant zodat het maken van een koord een fluitje van een cent wordt.

Hier een mooi voorbeeld van een gepunnikt en gehaakte ketting van Wolplein. Voor de beschrijving, zie hier

Mooie-bloemen-en-koorden-4
Mijn punnikmolen is van het merk Prym en heeft 4 pins, maar ook de punnikmolen is in verschillende modellen te koop van andere merken, zoals Clover en Opry.

De prijs varieert van € 7,95 tot € 24,95.

Mooie-bloemen-en-koorden-5

De breimolen is er ook in grotere afmetingen te koop, de midi en maxi uitvoering.  Dit is dan een variant op de breiring om op een snelle manier een muts, een kol of sokken te breien.
Gebruik jij ook  wel eens een flowerloom of breimolen?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Marjolein
Door

Marjolein

op 08 Jan 2018

Hallo, Is het ingewikkeld om de flowerloom te gebruiken? Ik werk op de dagbesteding met mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Lijkt me een leuke nieuwe uitdaging!

Isolde
Door

Isolde

op 22 Apr 2018

Ik brei veel met de Breiring. Ik brei ook gewoon met Breinaalden. van haken houd ik niet.

Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us