Pompom bloemen, net zo leuk als echte bloemen - Breiclub.nl
Pompom bloemen maken: leuk!

Pompom bloemen: Allergie, onderhoud of je houdt er niet van, er zijn genoeg redenen om geen echte bloemen in huis te willen. Natuurlijk zijn nep bloemen hier een oplossing voor.

Maar het is ook een kans om creatief bezig te zijn en pompom bloemen te maken. Binnen een uur staan er vrolijke “bloemen” op tafel. 

Zelf ben ik een fan van echte bloemen. Maar dat neemt niet weg dat ik deze pompom bloemen heel leuk in elk interieur vindt passen (ook mijn eigen interieur). In dit blog zal ik stapsgewijs uitleggen hoe je pompoms en pompom bloemen maakt.

Stap 1: pompom grote uitknippen

Pompom bloemen

In winkels zoals de Hema worden hulpmiddelen aangeboden voor het maken van pompoms. Zelf knip ik de vorm uit karton. Karton hebben de meeste mensen al in huis en op die manier kan je zelf de grote van de pompom bepalen.

Leg 2 stukken karton op elkaar en knip een rondje. De grote van het rondje wordt ongeveer de grote van de pompom. Steek in het midden een klein gaatje en maak dit groter met een schaar of mes. Het is belangrijk dat de 2 stukken karton even groot zijn en op dezelfde plek een gat hebben.

Stap 2:  Het karton inwikkelen

Pompom bloemen

Leg de 2 stukken karton op elkaar en ga herhalend met wol door het gat in het midden heen. Zie afbeelding. Om dit proces te versnellen is het raadzaam om het met meerdere draden tegelijk te doen. Blijf dit doen tot er geen wol meer door het gat in het midden past.

Stap 3: het los knippen van de pompom

Pompom bloemen

Steek voor het losknippen eerst een stuk tak door het gat in het midden heen. Wil je alleen pompoms maken en er geen bloemen van maken steek er dan geen tak doorheen en volg de rest van de stappen.

Knip nu tussen de 2 stukken kartonnen door het wol heen. Zie afbeelding. Houd de 2 stukken kartonnen nog heel.

Stap 4: vastbinden pompom

Pompom bloemen

Doe een sliertje wol (dezelfde kleur) tussen de 2 kartonnen rondjes in. Wikkel dit om de pompom heen (nog steeds tussen de 2 kartonnen rondjes) en maak een knoop. Trek de knoop zo strak mogelijk om het midden heen.

Scheur het karton los. Na het losschudden van de pompom en het wegknippen van te lange sliertjes is de pompom bloem klaar!

Houdt jij meer van echte bloemen of van de pompom bloemen?

Gonny
Door

Gonny

op 08 May 2016

Een heel leuk idee om tijdens de hanwerkles met de kinderen te maken.

Merel Peters
Door

Merel Peters

op 11 May 2016

Ja inderdaad! Ik deed dit zelf ook heel vaak als kind zijnde :) Groetjes Merel

Barbara
Door

Barbara

op 08 May 2016

Leuk en simpel, daar hou ik van. Vraag me wel af hoe je nu op een makkelijke manier de draad door het gat haalt. En moet het een stuk draad zijn of maakt dat niet uit?

Merel Peters
Door

Merel Peters

op 11 May 2016

Beste Barbara, Het stukje draad er doorheen halen was ook het meest moeilijk uit te leggen haha. Het draadje moet niet door het gat maar tussen de twee kartonnen heen.

als u kijkt bij 3:25 laten wordt er getoond wat ik bedoel. Hopelijk is het nu duidelijk, anders gewoon zeggen en dan ga ik naar een betere uitleg opzoek! Groetjes Merel

Reactie plaatsen