De brei/punnikmolen
De brei/punnikmolen

De brei/punnikmolen

Ik was weer eens toe aan wat anders dan alleen maar haken. En toen kwam ik uit bij punniken. Ik wist dat ik nog ergens een punnikklosje had liggen. En na lang zoeken kwam die inderdaad tevoorschijn.

Dus ik ben aan de slag gegaan. Maar o wat duurt dat lang zeg! Met het resultaat op de foto ben ik een hele zondagmiddag bezig geweest. En als moeder van 3 kleine kinderen vond ik toch dat ik mijn tijd wel nuttiger kon besteden. (dat vonden zij zelf ook)

Dus heb ik me er een beetje in verdiept en zag ik dat er ook punnikmolens bestaan. Ik ben er nog niet helemaal achter of ze nou punnik of breimolens heten overigens. Maar zo iets moest er komen vond ik.

Naamloze punnikmolen

Ik wou er eerst nog niet zoveel geld aan uit geven en ik vond een molentje van een naamloos merk op een chinese webshop. Het duurde een week of drie voordat die binnen was.

Het zag er mooi uit in mijn lievelingskleur. Dus ik heb wat katoen gepakt en ben gaan draaien. Maar het lukte steeds maar niet. Elke keer ging het draad eraf en zat alles weer in de knoop. Het werd echt frustrerend en zelfs mijn man ging zich ermee bemoeien. Die concludeerde dat het mechanisme niet goed werkt en de haakjes niet goed sluiten. Dus eigenlijk is het ding waardeloos. Af en toe was er wel een klein stukje wat lukte. En dat resultaat was toch wel heel mooi.

Breimolen van Prym

Omdat ik het toch wel heel leuk vond heb ik toch maar besloten om een wat duurdere variant te kopen. Gewoon bij een nederlandse webshop dus hij was er ook meteen de volgende dag. Mijn keuze is gevallen op het breimolentje van Prym.

Meteen toen ik de doos opende voelde ik al het verschil. Deze was veel steviger. Het draaide soepeler en de haakjes sluiten perfect. De eerste poging lukte meteen en ik had in een mum van tijd een heel stuk gepunnikt. Het enige nadeel vind ik het magneetje wat erbij geleverd is. Hierin moet je speciaal een knoopje leggen. Bij de goedkopere variant zat een magneet knijper dus die gebruik ik nu. Is dat toch niet helemaal weggegooid geld.

Conclusie

De naamloze breimolen vind ik echt niets waard. Behalve dan de magneetknijper die erbij zit. Die is zeer handig. Ik gebruik hem bijvoorbeeld ook om een haakboek open te houden.

De breimolen van prym is echt heel goed. Hij doet precies waarvoor ie bedoeld is. Dus dit is echt een aanrader.

In een volgende blog laat ik jullie zien wat ik gemaakt heb van mijn gepunnikte draad. En ik ben benieuwd of jullie wel eens gepunnikt hebben?

Reactie plaatsen