Brillenkoordje, het snelste project ooit- Breiclub.nl
Het snelste project ooit: een brillenkoordje breien

Het snelste project ooit: een brillenkoordje breien

Projecten die niet veel tijd in beslag nemen komen vaak voorbij. Toen kwam de vraag naar boven: Wat is het snelste project ooit? Een brillenkoordje kwam als vrij snel als antwoord naar boven.

Een brillenkoordje kan natuurlijk gepunnikd worden maar ook gebreid!

Het is vooral handig voor een zonnebril omdat die elke keer af en weer op moeten. Vooral als je een zonnebril zoals als mij hebt die in je haar vast komt te zitten.

Het patroon dat hieronder wordt beschreven is gebaseerd op het Engelse filmpje van Nelkin Designs. Kijk het filmpje als een onderdeel niet helemaal duidelijk is.

een gehaakt brillenkoordje

Basispatroon koord

Gebruik voor een brillenkoord 2 naalden zonder knop. De dikte kan zelf bepaald worden.

Zet 3 steken op. *De draad waarmee gebreid wordt zit dan aan de linker kant. Schuif de 3 steken naar de andere kant van de naald en houd de naald in de linkerhand (voor rechtshandige breiers). Brei weer 3 steken.* Herhaal wat er tussen de sterretjes staat tot de gewenste lengte is bereikt.

Kralen toevoegen aan koord

Het belangrijkste met kralen toevoegen is dat voordat het project begonnen is de kralen al op het garen moeten zitten. Het maakt niet uit hoever want wanneer de kralen niet nodig zijn kunnen ze steeds verder naar achter geschoven worden. De kralen kunnen op elke steek gebreid in de hierboven genoemde 3 steken.

Voor de steek waar het kraaltje komt schuif je een kraaltje naar de naald toe. Neem het kraaltje mee onder de lus door. Herhaald dit proces op plekken waar jij graag kraaltjes wil.

Kant het koord af maar houd 1 lusje over, plaats dit lusje om het pootjes van de zonnebril en maak het vast door middel van een knoopje.

een gehaakt brillenkoordje

Weet jij een sneller project? Laat het weten in de reacties!

Els de Pee
Door

Els de Pee

op 02 Aug 2016

Leuke brillenkoordjes dat ga ik zeker proberen.

José
Door

José

op 08 Aug 2016

Merel, leuk idee jo ga hem zeker op mijn todo lijstje zetten, bedankt

Reactie plaatsen