Berenjacht in oranjesfeer
Berenjacht in oranjesfeer

Voor als je niet weet wat de berenjacht inhoudt: mensen zetten een beer voor het raam. Als er dan gewandeld wordt met jonge kinderen, dan speuren ze naar beren. Op Facebook zijn diverse groepen waarin allerlei leuks gedeeld wordt. De één maakt een nog mooiere berenetalage dan de ander. Stiekem vind ik het zelf ook enorm leuk om overal beren te spotten.
Bij voorbaat excuses voor de kwaliteit van een paar foto’s. Zo moeilijk om een raam te fotograferen!
Kijk, dit is mijn berenraam:

Ik had er toen direct een waakpoes bij 😉
Dit zit er niet altijd bij, hoor!
Ik had m’n beren verzameld, je ziet ze even wat beter in de volgende collage. Links zie je mijn beer, die ik kreeg toen ik 1 jaar werd, al 54 jaar oud. Rechtsboven een gebreid beertje, dat kreeg ik een keer van een handwerk-vriendin. En rechtsonder een gehaakt beertje, dat ik zelf maakte.

Ik pas het af en toe wat aan. Voor de paasdagen had ik eieren opgehangen, voor als er eieren gezocht werden.

En sinds 15 april hangen er rood/wit/blauwe vlaggetjes voor het raam. Die dag was het 75 jaar geleden dat onze woonplaats bevrijd werd. De vlaggen blijven zeker nog tot 5 mei hangen.
Nu heb ik even gezocht of ik de beren in oranjesfeer kon brengen. Ik vond een gehaakt oranje sjaaltje, een stoffen sjaaltje en een gehaakt kroontje:

Het oorspronkelijke patroon kan ik niet meer vinden. In een oude blog van mezelf wel wat aantekeningen, al is ‘t wat incompleet. Online zijn vast goede patronen te vinden. Ik zag niet direct iets bij de Breiclubblogs. Wel vond ik daar twee leuke gratis patronen van beertjes. Het zijn kleine beertjes, maar als je met dikker garen en een dikkere naald haakt, worden ze direct al groter. De patronen vind je hier en hier.

Mijn beren zitten in ieder geval in oranjesfeer klaar, voor als er nog iemand op berenjacht gaat hier!

Overigens: het patroon van de vlaggetjes is gratis beschikbaar voor leden van Breiclub.nl, je vindt dit bij de minicursussen.

Doe jij ook mee aan de berenjacht? Als je op jacht gaat: pas dan goed op jezelf en je naasten!

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes
Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us