Breien met een rondbreinaald - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
1 min
3

Breien met een rondbreinaald

1 min
3

Vreselijk vond ik het toen ik ging breien met een rondbreinaald. Niks onder mijn armen en dan met die kleine pennetjes in mijn hand. Maar ik weet nu dat na veel oefenen het zo fijn breien is. Ronde cols breien, truien en vesten zonder zijnaad, top down breien (met hals boord beginnen) omslag doeken en al zo meer.

rondbreinaald-breien-spencer

Maar hoe brei je nu met een rondbreinaald?

Laten we beginnen met 1 kleur. Je bent gewend dat je de draad in je rechterhand hebt als je met 2 naalden breit, maar met een rondbreinaald is het makkelijker om de draad in je linkerhand te hebben.

Kijk eens op YouTube bij breien met een rondbreinaald. Het is even wennen maar als je het eenmaal door hebt, denk je had ik dit maar eerder gedaan.

Je kunt ook met meerdere kleuren breien. b.v. 2 of 3 kleuren in 1 naald. Je kunt hiermee eenvoudige blokjes of motiefjes inbreien, maar ook Noorse motieven of Fair Isle patronen.

[tweetquote]Wat leuk te ontdekken dat breien met een rondbreinaald goed te doen is @breiclubnl[/tweetquote]

Kijk eens op Pinterest voor leuke ideeën en patroontjes. Ook is er op Facebook een besloten groep FAIR ISLE breien.

rondbreinaald-breien

En op de pagina van Wieke van Keulen staan ook mooie patroontjes en pakketten om te maken. Ook heeft zij een mooie retro shawl ontworpen met allerlei patroontjes en kleurtjes wel iets voor gevorderden, maar als je het aandurft.

In mijn volgende blog zal ik uitleggen hoe je met een knipbies breit. Voor het mooi afwerken van armsgaten en bij het breien van een omslagdoek.

Ik zou zeggen: ga eens breien met de rondbreinaald.

En laat eens weten waar je zoal tegen aan loopt bij het breien.

SUCCES !!

Reacties
Categorieën