Breien met een rondbreinaald - Breiclub.nl
Breien met een rondbreinaald

Vreselijk vond ik het toen ik ging breien met een rondbreinaald. Niks onder mijn armen en dan met die kleine pennetjes in mijn hand. Maar ik weet nu dat na veel oefenen het zo fijn breien is. Ronde cols breien, truien en vesten zonder zijnaad, top down breien (met hals boord beginnen) omslag doeken en al zo meer.

rondbreinaald-breien-spencer

Maar hoe brei je nu met een rondbreinaald?

Laten we beginnen met 1 kleur. Je bent gewend dat je de draad in je rechterhand hebt als je met 2 naalden breit, maar met een rondbreinaald is het makkelijker om de draad in je linkerhand te hebben.

Kijk eens op YouTube bij breien met een rondbreinaald. Het is even wennen maar als je het eenmaal door hebt, denk je had ik dit maar eerder gedaan.

Je kunt ook met meerdere kleuren breien. b.v. 2 of 3 kleuren in 1 naald. Je kunt hiermee eenvoudige blokjes of motiefjes inbreien, maar ook Noorse motieven of Fair Isle patronen.

[tweetquote]Wat leuk te ontdekken dat breien met een rondbreinaald goed te doen is @breiclubnl[/tweetquote]

Kijk eens op Pinterest voor leuke ideeën en patroontjes. Ook is er op Facebook een besloten groep FAIR ISLE breien.

rondbreinaald-breien

En op de pagina van Wieke van Keulen staan ook mooie patroontjes en pakketten om te maken. Ook heeft zij een mooie retro shawl ontworpen met allerlei patroontjes en kleurtjes wel iets voor gevorderden, maar als je het aandurft.

In mijn volgende blog zal ik uitleggen hoe je met een knipbies breit. Voor het mooi afwerken van armsgaten en bij het breien van een omslagdoek.

Ik zou zeggen: ga eens breien met de rondbreinaald.

En laat eens weten waar je zoal tegen aan loopt bij het breien.

SUCCES !!

 

 

 

Christa
Door

Christa

op 01 Jul 2015

Hoi. Helemaal mee eens. Ik ben ook helemaal om. Je bent ook niet meer tot last met mensen die naast je zitten. Ik vind het ook veel minder belastend voor je armen. Alleen met miniatuur breien is dit lastig. Gr christa

A.b.
Door

A.b.

op 07 Aug 2016

Ik ben ook fan sinds kort heerlijk meetenemen ook maar nu moet ik op de kop van de schouder naar de halslijn hoe krijg ik een mooie mindering van eenderde van de steken zonder dat je het in tricobreisel ziet? Groetjes annelies

Natasja
Door

Natasja

op 15 Sep 2016

Het rondbreien is geweldig, maar ik krijg bij patronen inbreien geen mooie overgang van de ene ronde naar de volgende: het ziet eruit alsof het niet recht in elkaar is gezet. Heb je daar goede tips voor?

Reactie plaatsen