Beste hulpmiddelen voor breisters en haaksters, zelf gemaakt - Breiclub.nl
Alles over breien
Redactie Breiclub
Alles over breien
1 min
3

De beste hulpmiddelen maak je zelf

1 min
3

De beste hulpmiddelen maak je zelf! U kent het vast wel. Dan bent u bezig met het breien van een project met kabels – in mijn geval laatst een trui, en dan zit je met de kabelnaald. Waar laat je die, als je niet hoeft te kabelen? 

Bij mij ging die bijna automatisch tussen mijn tanden. Het zelfde gold voor steekmarkeerders. Als ik die moest verplaatsen, deed ik het zelfde. Ik klemde ze braaf tussen mijn tanden.

En toen had ik bijna een probleem. Ik kreeg een niesbui.

Bijna schoot mijn kabelnaald in het verkeerde keelgat.  En dan besef je pas goed, hoe gevaarlijk het is, om dingen tussen je tanden te zetten, als je handen tekort komt.

De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Polswarmer

En ik had het ergens op het Internet al eens gezien, met hele dikke wol gemaakt. Iemand had een polswarmer gebreid met een enorme kabel erin. Aangezien de dame rechtshandig was, droeg ze de  polswarmer links.  De kabelnaald stak dwars door de kabel heen. En dat leek voor haar prima te werken.

Nu moet ik eerlijk toegeven, dat ik een enorme berg restjes heb, van eerdere projecten. Ook ben ik niet wars van het breien van vingerloze wanten, wanten, handschoenen enzovoort, dus een eenvoudige polswarmer moest geen probleem zijn. Ik vond een restbolletje Chefwol’s Finest, pakte een paar naalden en ging aan de slag.

Gewoon boordsteek

Als je weet wat de omtrek van je pols is, weet je ook wel hoeveel steken je ongeveer moet opzetten. In mijn geval 40, met naalden 2,5. En na een avondje tv kijken, had ik de eerste af.

Ik heb er direct maar een aantal steekmarkeerders in gehangen. En de kabelnaald steek ik erbij, als dat nodig is. Een tweede polswarmer volgde, voor de rechterpols… maar die heeft echt de functie om mijn pols warm te houden. Ik zal er in de komende tijd nog wel een aantal maken, want die dingen zweven bij ons door het hele huis.

Hoe maak je die simpele polswarmer?

Je hebt nodig:

  • Een restje sokkenwol
  • Naalden zonder knop 2,5 mm

Zet op: 40 – 44 – 48 steken (al naar gelang de omtrek van uw pols, maar deelbaar door 4)

Sluit de ronde.

Brei 40 rondes in boordsteek 2 recht 2 averecht.

Kant steken af, en hecht de draadjes af.

Dat is alles… 

Welk hulpmiddel heeft u zelf gemaakt? Laat het weten in een reactie onder het blog, of op Facebook.

beste hulpmiddelen

Reacties
Categorieën