Beste hulpmiddelen voor breisters en haaksters, zelf gemaakt - Breiclub.nl
De beste hulpmiddelen maak je zelf

De beste hulpmiddelen maak je zelf! U kent het vast wel. Dan bent u bezig met het breien van een project met kabels – in mijn geval laatst een trui, en dan zit je met de kabelnaald. Waar laat je die, als je niet hoeft te kabelen? 

Bij mij ging die bijna automatisch tussen mijn tanden. Het zelfde gold voor steekmarkeerders. Als ik die moest verplaatsen, deed ik het zelfde. Ik klemde ze braaf tussen mijn tanden.

En toen had ik bijna een probleem. Ik kreeg een niesbui.

Bijna schoot mijn kabelnaald in het verkeerde keelgat.  En dan besef je pas goed, hoe gevaarlijk het is, om dingen tussen je tanden te zetten, als je handen tekort komt.

De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Polswarmer

En ik had het ergens op het Internet al eens gezien, met hele dikke wol gemaakt. Iemand had een polswarmer gebreid met een enorme kabel erin. Aangezien de dame rechtshandig was, droeg ze de  polswarmer links.  De kabelnaald stak dwars door de kabel heen. En dat leek voor haar prima te werken.

Nu moet ik eerlijk toegeven, dat ik een enorme berg restjes heb, van eerdere projecten. Ook ben ik niet wars van het breien van vingerloze wanten, wanten, handschoenen enzovoort, dus een eenvoudige polswarmer moest geen probleem zijn. Ik vond een restbolletje Chefwol’s Finest, pakte een paar naalden en ging aan de slag.

Gewoon boordsteek

Als je weet wat de omtrek van je pols is, weet je ook wel hoeveel steken je ongeveer moet opzetten. In mijn geval 40, met naalden 2,5. En na een avondje tv kijken, had ik de eerste af.

Ik heb er direct maar een aantal steekmarkeerders in gehangen. En de kabelnaald steek ik erbij, als dat nodig is. Een tweede polswarmer volgde, voor de rechterpols… maar die heeft echt de functie om mijn pols warm te houden. Ik zal er in de komende tijd nog wel een aantal maken, want die dingen zweven bij ons door het hele huis.

Hoe maak je die simpele polswarmer?

Je hebt nodig:

  • Een restje sokkenwol
  • Naalden zonder knop 2,5 mm

Zet op: 40 – 44 – 48 steken (al naar gelang de omtrek van uw pols, maar deelbaar door 4)

Sluit de ronde.

Brei 40 rondes in boordsteek 2 recht 2 averecht.

Kant steken af, en hecht de draadjes af.

Dat is alles… 

Welk hulpmiddel heeft u zelf gemaakt? Laat het weten in een reactie onder het blog, of op Facebook.

beste hulpmiddelen

Annie Jansen
Door

Annie Jansen

op 28 Aug 2016

Als ik mijn haakwerk weg leg doe ik om de naald en zakkensluiter in een felle kleur. Voordeel, je naald schiet niet uit je werk en is door de kleur ook makkelijk terug te vinden.

Erika van Beem
Door

Erika van Beem

op 29 Aug 2016

Bedankt voor dit patroon !!! Mijn kleindochter moet straks naar school 18 km fietsen ik denk dat ik er een paar mooie ga maken in leuke kleurtjes lekker warm geen wind in de mouwen en nog decoratief ook aan de slag

Gabrielle Jansen
Door

Gabrielle Jansen

op 02 Sep 2016

Hi bianca Mijn dochter woont in America en in Maart hoop ik daar weer naar toe te gaan. Ze heeft momenteel veel last van arthrose in haar voet. voornamelijk haar grote teen. Ik zou wel graag iets willen breien voor haar dat dat gedeelte van haar voet 's nachts warm houdt. Ze heeft een vreeselijke hekel aan warme kleren, maar als je pijn hebt dan doe je alles om er af te zijn. Ik zoek nu naar iets voor een grote teen met klein stukje voet er bij. Zou jij dat misschien hebben? Ik zou je dankbaar zijn.

Reactie plaatsen