Babysokjes breien met 2 breinaalden en 2 steken
Babysokjes breien met 2 breinaalden en 2 steken

Babysokjes breien, er zijn veel patronen en technieken om babysokjes te maken. Logisch, want het is een klein projectje en leuk om te geven aan een aanstaande moeder! Maar soms is het niet zo makkelijk om ook echt aan de slag te gaan om de babysokjes te breien. Want door de veelheid aan technieken, wordt het er niet simpeler op.

Daarom deel ik graag mijn patroon met jullie waarbij je slechts 2 breinaalden nodig hebt en 2 steken hoeft te beheersen.

Ik brei de sokjes en gebruik breinaalden 3 maar 4 of 4,5 kan ook. Hoe groter het nummer van je naald of wol, hoe groter het eindresultaat.

Hier het patroon:

 • Zet 44 steken op
 • Brei 14 toeren gewoon rechts
 • Toer 15: brei 17 steken rechts, brei vervolgens nog 11 steken rechts en haal dan steek 10  over steek 11. Op je rechterbreinaald heb je dus nu 27 steken, op je linker breinaald 16.
 • Draai je breiwerk nu om en brei 9 steken averechts terug, brei steek 10 en 11 samen averechts (dus als 1 steek).
 • Draai je breiwerk terug om, brei opnieuw 11 steken rechts en haal steek 10 over steek 11.
 • Draai je breiwerk opnieuw om, brei 9 steken averechts terug, brei steek 10 en 11 samen averechts.
 • Blijf dit herhalen tot je aan beide kanten nog 10 steken overhoudt: je hebt dan normaal gezien net een rij averechts gebreid en hebt dan op je rechternaald 20 steken staan en op je linker naald 10 steken. Brei nu je naald verder, rechts, uit. Je houdt 30 steken over.
 • Brei nu een volledige naald rechts, een volledige naald averechts, een volledige naald rechts , een volledige naald averechts, naald rechts en tenslotte volledige naald averechts (6 naalden in totaal).
 • Nu ga je gaatjes breien: brei twee steken samen rechts (dus als 1 steek) en sla dan gewoon de draad rond de naald, brei twee steken samen rechts, draad rond naald slaan, twee steken samen rechts, … tot je aan het eind van je naald komt, dan eindig je gewoon met twee steken samen rechts breien (draad niet meer rond naald slaan). Je hebt nu 29 steken op je naald staan.
 • Brei nu een volledige naald averechts, een naald rechts, naald averechts, naald rechts (4 naalden in totaal).
 • Nu komt de afwerking: de volgende 6 naalden moet je in boordsteek breien: 2 steken rechts, 2 steken averechts, 2 steken rechts, 2 steken averechts, … tot het einde van je naald. Door het oneven aantal steken op je naald eindig je uiteraard met 1 steek.
 • De volgende naald moet je juist omgekeerde breien als je vorige naald: als je dus geëindigd bent met b.v. 1 steek rechts dan begin je nu met 1 steek averechts, 2 steken rechts, … tot het einde van je naald (die moet normaal eindigen met 2 steken averechts).
 • Begin je volgende naald terug met 2 steken rechts, … doe dit tot je in totaal 6 naalden boordsteek gebreid hebt (als je de boordsteek te moeilijk vindt, dan kan je ook gewoon 6 naalden rechts breien).
 • Tot slot moet je enkel nog je sokje afkanten. Vouw je sokje vervolgens dubbel (goeie kant naar binnen) en naai zijkant en onderkant van je sokje dicht. Draai je sokje binnenstebuiten en doe er nog een lintje door. Ik vind het mooi om het vetertje van een contrasterende kleur te  maken in een vlecht. Je kunt het boordje omslaan maar dat hoeft natuurlijk niet.

Babysokjes breien

Babysokjes breien
Babysokjes breien

Welk patroon gebruik jij om babysokjes te maken?Bianca
Door

Bianca

op 10 Feb 2016

Ik gebruikte altijd deze: http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-socks, die ik ontworpen heb voor mijn jongste zoon. Hij schopte altijd zijn sokken uit - en door het boord zo hoog te breien (40 rondes) kwam de sok tot kniehoogte. (toen lukte het uitschoppen ook niet meer) . Hij draagt nog altijd graag handgebreide sokken.

Jolanda
Door

Jolanda

op 10 Feb 2016

Die sokjes zijn ook super cute! Ga ik ook eens proberen!

De Wulf Ingrid
Door

De Wulf Ingrid

op 27 Mar 2016

Dank u wel voor de uitleg

De Wulf Ingrid
Door

De Wulf Ingrid

op 03 May 2017

Hallo,ik zou graag deze mooie sokjes willen breien voor een maat 39, kan je mij soms uitleg geven hoeveel steken ik dan moet opzetten a u b

Charlotte
Door

Charlotte

op 10 Feb 2016

ik heb nog geen ervaring met sokjes breien. Deze zijn wel erg leuk! Hier wil ik me wel aan wagen : ) Wat voor wol /garen heb je gebruikt als ik vragen mag? (en welke dikte ?) . Zijn de slofjes die je maakte voor een newborn of iets ouder al? De juiste maat bepalen vind ik nog niet makkelijk..

Jolanda
Door

Jolanda

op 10 Feb 2016

Ik heb hiervoor scheepjes wol gebruikt voor naald 3 maar eigenlijk is iedere wol voor naald 3 goed te gebruiken. Deze zijn geschikt voor babies vanaf een maand of 3 ongeveer, dat heb ik express gedaan omdat ik niet altijd heel snel ben met het maken van de kraamvisite afspraak ;-).

Carin
Door

Carin

op 26 Aug 2017

Hallo,Het zijn fantastische sokjes . Had nog nooit sokjes gebreid maar deze nu al een heleboel keer. Alleen zou ik graag willen weten hoe ik het patroon kan vergroten? Het maatje is voor een pasgeboren baby of iets groter. Maar voor 3 mnd is het te klein. En de vriendin v mijn dochter haar kindje is nu 3 maanden en wil graag nieuwe. Groetjes carin

Marianne
Door

Marianne

op 10 Feb 2016

Lijkt op hoe ik het van mijn moeder heb geleerd maar die begon bij de boord. Ik had dan 30 steken zeg maar en dan de boord breien. Steken Door drie delen dus het middelste gedeelte 10 steken breien voor de neus.die breide je 10x dan steken opzij opnemen. Dan nog een aantal keer alle steken breien voor je de steken ging afkanten. Dat deed je Door op elke naald een even aantal te hebben en die breide je dan samen om zo af tekanten dan hoefde je allen de achter kant vast te mazen/naaien.

Jolanda
Door

Jolanda

op 10 Feb 2016

Wat grappig, dan maak jij hem eigenlijk omgekeerd!

Truus
Door

Truus

op 10 Feb 2016

Deze sokjes breide ik al in 1980, exact hetzelfde

Jolanda
Door

Jolanda

op 10 Feb 2016

Wat een leuke sokjes! Deze Jolanda is een beginnende breister, maar heb al bijna 1 af in een middag!! Dankjewel voor het delen!

Jolanda
Door

Jolanda

op 10 Feb 2016

Klopt de 14 toeren (28 pennen) aan t begin wel? Heb mn eerste sokje af, maar verhouding klopt niet....ik zie 7 of 8 ribbels op je foto, zou dus 14 pennen ipv toeren moeyen zijn? Of zie ik dat niet goed?

Jolanda
Door

Jolanda

op 11 Feb 2016

Hoi naamgenoot, de 14 toeren kloppen. Althans... Voor mij is 1 toer 1 X heen breien, niet heen en terug. Klopt het dan wel in je sokje?

Jolanda
Door

Jolanda

op 11 Feb 2016

Hoi, volgens de oude dames die me leren breien is een toer heen en terug! Hahaha, kun je je voorstellen wat n gekke voet mijn sokje heeft?? :) Ga aan n nieuwe beginnen, dan komt t zeker goed! Dankjewel!

Riny van der Leij
Door

Riny van der Leij

op 21 Sep 2018

Een toer is 1keer heen en terug Yolanda. Anders krijg je alleen verwarring. Heb een handwerkgroep van 80 jarigen daar is dit een prachtig eenvoudig patroon.

Maaike
Door

Maaike

op 23 Jan 2019

Een toer is één hele pen uitbreien en niet heen en terug!

Miranda
Door

Miranda

op 17 Mar 2020

Welke groep is Dit?

alie wever
Door

alie wever

op 11 Feb 2016

ik heb al 2 paar gebreid en ik vind ze super gaaf

Jolanda
Door

Jolanda

op 16 Feb 2016

Wat leuk om te lezen, dank je wel voor je reactie!

petra
Door

petra

op 14 Feb 2016

Hoi, eindelijk een gemakkelijk patroon om baby sokjes te breien zal er meteen aan beginnen dankjewel

Jolanda
Door

Jolanda

op 16 Feb 2016

Graag gedaan Petra! Ben benieuwd of het gelukt is

nieske aukema
Door

nieske aukema

op 14 Feb 2016

hoe krijg ik het patroontje van die sokjes

Babette
Door

Babette

op 15 Feb 2016

Dag Nieske, het patroon staat gewoon in het blog hierboven beschreven.

Els Wijnen
Door

Els Wijnen

op 15 Feb 2016

Had nog nooit babyslofjes gebreid. Nu gewoon gedaan wat er stond. Hele goede beschrijving! Voor het kleinkind volgende maand van mijn zus. Super patroon!

Jolanda
Door

Jolanda

op 16 Feb 2016

Fijn om te lezen Els! Veel plezier met het maken!

Lut
Door

Lut

op 17 Feb 2016

Hier ben ik superblij mee, want ik zag inderdaad "door het bos de bomen niet meer"..8 Bedankt!

Jolanda
Door

Jolanda

op 17 Feb 2016

Graag gedaan Lut, leuk om te lezen dat je er blij mee bent. Ik hoop dat je het resultaat mooi vindt!

Lia
Door

Lia

op 18 Feb 2016

Erg bedankt voor het patroon van de sokjes schreide ze voor heen ook van boven na beneden . Maar dit lijkt me handiger. Bedankt

Jolanda
Door

Jolanda

op 24 Feb 2016

Hoi Lia, erg graag gedaan!

Marjolein
Door

Marjolein

op 19 Feb 2016

M'n eerste babysokjes ooit. Gisteren gemaakt, vandaag cadeau gegeven. Groot succes, werd erg gewaardeerd en leuk (en makkelijk) om te maken. Dankjewel!!

Jolanda
Door

Jolanda

op 24 Feb 2016

Wat leuk om te lezen! Jij bedankt!

brigitte
Door

brigitte

op 21 Feb 2016

Kan je die ook breien voor maat 41....weet iemand de beschrijving

Jolanda
Door

Jolanda

op 24 Feb 2016

Hoi Brigitte, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Ik hou me aanbevolen.

De Wulf Ingrid
Door

De Wulf Ingrid

op 19 Feb 2017

Zou ook graag het patroon hebben voor maat 40 a u b

sandra
Door

sandra

op 05 Mar 2016

Hoi. Eindelijk een goede duidelijke beschrijving! Hoeveel steken moet ik aanhouden voor een newborn?

Jolanda
Door

Jolanda

op 05 Mar 2016

Hoi Sandra, Dan begin je met 33 steken opzetten. Dan 14 toeren recht breien, toer 15 is 14 steken rechts (ipv 17), dan 9 rechts (ipv 11) en steek 8 over 9 halen. breiwerk omdraaien en 7 steken averechts en steek 8 en 9 samen breien. Dit herhalen tot je 10 steken aan iedere kant over houdt. De rest van het patroon blijft hetzelfde. Veel plezier!

sandra
Door

sandra

op 05 Mar 2016

Dank je. Ik ga meteen beginnen

Kim
Door

Kim

op 23 Apr 2016

Hoi jolanda, ik heb dit geprobeerd met 33 steken maar snap de laatste stap niet waar je zegt aan iedere kant 10 steken overhouden. Bedoel je dan 10 op iedere naald dus totaal 20 of 10 aan beide kanten van het midden. Omdat je maar 33 steken hebt opgezet zit je heel snel aan 10 aan beide kanten. Ik ben in de war! Hopelijk kan je me op weg helpen! Gr kim

rommy
Door

rommy

op 20 Mar 2016

Kun je de sokjes ook maken van katoen? En welke soort moet je dan gebruiken?

Tio
Door

Tio

op 23 May 2016

Vroeger hebben wij ook sokjes op de lagere school gebreid en dat was volgens het zelfde idee maar dan gerstekorrel een averechts en een rechts en andersom de volgende toer en dan herhalen. Ook met gaatjes waar dan het koordje doorheen kon.

Tilly
Door

Tilly

op 23 May 2016

Het is wel origineel om zelf gebreide sokjes te geven. het is weer anders dan die kant en klare sokjes uit de winkel. Het is wel een origineel en creatief cadeautje voor als je op kraamvisite gaat en je weet het niet. Vroeger breide men altijd zelfgemaakte sokjes en ook jurkjes en truitjes en vestjes. .

Yvonne Quadflieg Walravens
Door

Yvonne Quadflieg Walravens

op 28 Jul 2016

Volgens mij staat er een fout in het patroon. Nadat je het middenstuk van de sokjes af hebt staat er: Brei nu een volledige naald rechts, een volledige naald averechts, een volledige naald rechts , een volledige naald averechts, naald rechts en tenslotte volledige naald averechts (6 naalden in totaal). Maar moet dat niet zijn dat nadat je de naald met 30 steken (rechts) gebreid hebt je met een volledige naald averechts moet beginnen? Anders komt de tricotsteek toch aan de binnenkant te zitten? Ik heb het (met veel moeite) teruggestoken omdat het volgens mij niet klopt.

Jeannet
Door

Jeannet

op 29 Jul 2019

Het moet zijn een naald recht, en net een naald rechts....

Toos bokel
Door

Toos bokel

op 21 Sep 2016

Deze sokjes moest ik op school breien. Ik zat toen in de vijfde of zesde klas lagere school in 1965 of 1966. Toen vond ik het vreselijk om te doen ,maar nu vind ik het erg leuk en ga ze ook weer maken

Vivian
Door

Vivian

op 25 Sep 2016

jaaa, die ga ik ook maken! Er zijn babies op komst op 't werk, dus asap aan de slag er mee :-) Ergens tussen de 3 dekens en de halvemaan sjaal in, moet lukken, toch?

Harma
Door

Harma

op 25 Sep 2016

Hoi Ik brei deze sokjes toen onze kinderen klein waren . Nu 32 en 31 jaar oud. En nu heb ik ze gemaakt voor onze kleinkinderen. Ik geef ze ook wel eens cadeau als ik op kraam bezoek ga. Dan is het altijd goed. Ik doe de bovenkant van de sokjes recht breien,of in Gerstekorrel en ik doe de lint in een anderen kleur staat altijd vrolijk. Nu echte Noorse sokken gebreid voor de kleinkinderen.

Arine
Door

Arine

op 01 Oct 2016

Het patroon van de New born lijkt niet te kloppen. Weet iemand hoe het wel moet. Ik vind deze sokjes zo leuk en makkelijk. Maar kan het alleen met patroon.

Oma hennie
Door

Oma hennie

op 24 Oct 2016

Help ik snap het niet vanaf nle. 15. In de midden 10 steken over alleen midd.stuk gebreid. Nu r. 20 steken en links 10 (30) ik heb 16 st links 10 in de midden 10 rechterKant ik snap dit niet goed.oma hennie

oma Marjanne
Door

oma Marjanne

op 28 Feb 2017

hallo oma Hennie, heb je al een antwoord gekregen? ik zit namelijk met het zelfde probleem, gr. oma Marjanne

Dikkie
Door

Dikkie

op 30 Oct 2016

Ik heb erg veel aan dit patroon ,voor eerst sokjes gebreid Ook wat uit gebreid met dik garen voor huis sloffen voor de kleinkinderen ,bedankt heg nu 12 paar klaar

Renske
Door

Renske

op 09 Nov 2016

Wat fijn dat er een patroon bestaat voor twee naalden. Kan ik als beginner toch al beginnen met sokken maken, mijn grote wens ^^ het sokje ziet eruit zoals het zou moeten, tót de boordsteek. Wat een chaos wordt dat bij mij, haha. Averechtse steken zorgen voor een extra schuin lusje, wat het bij de volgende toer heel lastig maakt om te zien wat nu een steek is die ik moet breien. Gevolg: een interessant resultaat, maar geen boordsteek volgens mij... weet iemand hoe ik kan leren die goed te doen? Ik vjnd het juist zo mooi, die rand! Bedankt voor het delen van het patroon.

Stiena
Door

Stiena

op 27 Nov 2016

Hallo Jolanda, Ik zou de slokjes graag willen breien voor een baby van 8 maanden. Ik ben begonnen met 51 steken en heb 14 toeren recht gebreid, maar ik heb geen idee hoe ik nu verder moet. Heb jij het patroon ook een maatje groter? Groetjes Stiena

anne-marie
Door

anne-marie

op 28 Dec 2016

voor het eerst sokjes gebreid en het ging redelijk goed! ben gewoon van ze te haken maar nu ik dit patroontje heb zal ik er nog veel breien denk ik! bedankt om het te delen met iedereen!!! dank u wel!

Ria
Door

Ria

op 14 Feb 2017

Heel leuk die kleine stokjes heb je ook een grotere versie deze kleine past mijn kleinzoon bijna niet meer

Elly
Door

Elly

op 15 Feb 2017

ik ben ook op zoek naar een patroon voor baby sokjes

Ria
Door

Ria

op 14 Feb 2017

Heel leuk die kleine sokjes heb je ook een grotere versie deze kleine past mijn kleinzoon bijna niet meer

Carin
Door

Carin

op 09 Mar 2017

Hoi hoi,Wat een heerlijk patroontje , Toen ik te horen kreeg dat ik oma ging worden ben ik gaan zoeken en direct gaan breien. Nog nooit zoiets gebreid en deze lukken gewoon direct . Dank voor het delen , heb inmiddels 3 paar gebreid.

José saras
Door

José saras

op 07 Apr 2017

Ik kom er ook niet uit met het kleine patroon met 33 steken op zetten

Jose
Door

Jose

op 08 May 2017

Hoi Jolanda ik heb het geprobeerd met 33 steken maar komt echt niet uit wil je het helepatroontje even uit leggen met 44 steken gaat het prima hoor het graag

Suzanne
Door

Suzanne

op 21 Nov 2017

"Draai je breiwerk nu om en brei 9 steken averechts terug, brei steek 10 en 11 samen averechts (dus als 1 steek). Draai je breiwerk terug om, brei opnieuw 11 steken rechts en haal steek 10 over steek 11."Dit klopt niet helemaal, het patroon word dan ongelijk. Je bedoelt dan dat je De eerste steek afhaalt zodat de draad aan de goede kant van je naald zit, en dan brei je acht steken en geen negen, als je negen steken breid nadat je de eerste afgehaald hebt kom je ongelijk uit.

Froukje
Door

Froukje

op 19 May 2019

Ik heb ook het idee dat het ongelijk wordt, de kant waar je met 17 steken moet beginnen en daarna de 11 steken en 10 over 11 halen, daarna draai je weerom en brei je terug, dat houd in dat je naald met 16 steken daar al 1 toer minder heeft, vervolgens ga je door met minderen totdat je 10 steken hebt op elke naald dus eindig met het minderen op die kant waar je ook bent begonnen en die moet je vervolgens uitbreken, dat houdt in dat die kant dan nog 1 toer erbij krijgt. Als het stokje dan met de goede kant naar voren ligt heb je aan de rechterkant 2 toeren meer gebreid dan aan de linkerkant.

Rozamarijn
Door

Rozamarijn

op 06 Dec 2017

De sokjes zijn leuk, ik heb alleen voor het eerste gedeelte gekozen voor de gerstekorrel( heen gaande naald 1 st. Recht en 1st averecht teruggaande naal 1st. Averecht, 1st recht, ipv ribbels ( 1 pen recht, 1pen averecht).

Margreet
Door

Margreet

op 22 Jan 2018

Wat n leuke Sokjes ! Nu wil ik ze graag een maatje groter breien , heb je daar ook een Beschrijving van ? Dank je wel !

wilma
Door

wilma

op 06 Feb 2018

Op pinterest gevonden dit super gemakkelijk patroontje en snel gemaakt. Hartelijk dank hiervoor.

annemarie
Door

annemarie

op 18 Feb 2018

ik heb de leuke sokjes ook geprobeerd sokje een ging goed sokje twee had ik het boordje verkeerd (shit) na ja het was me eerste keer maar vind ze erg leuk alleen vind ik de om slag boordje wat aan de lage kant en ik hou geen 10 steken maar 11 steken op elke kant ik ga op nieuw proberen.want oefening baart kunst zeggen ze bedankt voor dat je de patroon wil delen met ons .

Liëtte
Door

Liëtte

op 09 Jun 2018

Deze manier van sokjes breien heb ik van mijn oma al geleerd toen ik een jaar of 10 was 😊. Het is een erg fijne en makkelijke manier om babysokjes te breien. Inmiddels heb ik al aardig wat sokjes gebreid voor mijn kinderen en kleinkinderen en voor ouders van school die bevallen waren van hun kindje ( broertje of zusje van schoolgaande kleuters), het valt altijd in de smaak en de kleur kun je naar ieders wens aanpassen. Ook met dubbele kleuren werken in de zool en boord is erg leuk om te doen. Dit patroon nu weer tegen te komen was een leuke verrassing!!!

Janny Naber.
Door

Janny Naber.

op 04 Jul 2018

Heb jij het patroon voor maat 40?? Kan ik dat ook krijgen???

Gerdien.
Door

Gerdien.

op 03 Oct 2018

Eindelijk het patroon gevonden zoals mijn moeder en oma sokjes breiden. Ben er erg blij mee!

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Nov 2018

Ik ben begonnen met de stokjes maar heb aan beide kanten van het hakje ; bij de minderingen dus, een flink gaatje . Het sluit niet aan elkaar zoals op het voorbeeld... hoe kan dit?

Rina
Door

Rina

op 18 Dec 2018

De kant met de overgehaalde steek (die dus zichtbaar is op de foto's) ziet er altijd mooier uit dan de samengebreide steken. Het helpt ook als je de steken goed strak breit. Probeer ook eens of je een mooier resultaat krijgt als je steken niet averechts samenbreit maar gedraaid recht. En blijven proberen, oefening baart kunst.

Suzanne
Door

Suzanne

op 27 Dec 2018

Vraagje.. wat als zelfgebreide sokjes constant uit gaan? Kan de kleine beter geen sokjes aangeven, alleen zo zonde van mn werk 😅

Jacintha Teunissen
Door

Jacintha Teunissen

op 13 Jan 2019

superleuk! Klaar in een middag! Alleen heb ik ribbels boven het wreefgedeelte, maar dat maakt niet uit. Dankjewel!

Henny
Door

Henny

op 13 Feb 2019

Dag Jolanda, ik heb net 1 sokje klaar. Gauw aan de 2e beginnen. Het patroon klopt heel goed. Alleen de boord heb ik 1r. 1 av. gebreid omdat ik dat er iets fijner vind uitzien. Bedankt voor de beschrijving. Het lijkt op de sokjes die ik op de lagere school gemaakt heb. Groeten Henny.

Froukje
Door

Froukje

op 19 May 2019

Volgens mij klopt het patroon niet , want de linkerkant van het stokje heeft na het minderen minder toeren dan de rechterkant omdat je aan die kant naar de eerste mindering toe moet breien en de laatste mindering eindigt ook aan die kant vervolgens de pen uitbreien , je hebt aan die kant dan 2 toeren meer gebreid! Of ik doe iets fout?!

Ellen de Croon
Door

Ellen de Croon

op 12 Jun 2019

Zou je mij een garenadvies kunnen geven voor naald 2,5-3 in katoen en merino? Alvast bedankt ;)

Ria
Door

Ria

op 06 Aug 2019

Wat een mooie duidelijke omschrijving om babysokjes te breien op 2 pennen het lukt aardig nog nooit eerder gebreit blij met deze mooie site

Tineke
Door

Tineke

op 17 Aug 2019

Leuk, dit zijn precies de baby sokjes die mijn moeder breide!!! Dat betekent dat ik ze als baby ook heb aangehad! 😊👍

Wilma
Door

Wilma

op 28 Aug 2019

Deze babysokjes heb ik zo'n 45 jaar geleden op de basisschool gebreid in de handwerkles!!! De ene had ik echter op een dunnere pen gebreid dan de andere, dus ik kon ze niet weggeven. Ik heb ze nog steeds en al vaak nagebreid - inclusief voor mijn eigen kind. Eén van de weinige modellen babyslofjes die ook werkelijk aan de voetjes blijven zitten.

Janneke
Door

Janneke

op 13 Oct 2019

Wat een leuk én héél goed uitgelegd patroontje!! Bedankt!

Wilma
Door

Wilma

op 14 Oct 2019

Ik doe vast iets fout, maar blijf proberen, ik snap niet veel van dit patroon.

Wilma
Door

Wilma

op 14 Oct 2019

Ik doe vast iets fout, maar blijf proberen, ik snap niet veel van dit patroon. Wie kan mij er mee helpen??

Lily
Door

Lily

op 07 Mar 2020

Zo brei ik idd popoensokjes, wat mij opvalt is dat je het steeds hebt over rechts, de S mag je weg laten want het moet recht zijn, zonder S aan het eind... Sorry dat ik het zo noem maar het viel mij meteen op en kan het dan niet laten het te melden.

Hetty
Door

Hetty

op 07 Mar 2020

Hartelijk dank voor dit duidelijke, voor mij uitvoerbare patroon van deze babysokjes.

Bianca
Door

Bianca

op 17 Mar 2020

Hoeveel cm meten deze op naald 3? Overal staan andere maten. Wat is nu de geschikte maar voor newborn? 0-3 maanden? 3-6 maanden?

ria dekker
Door

ria dekker

op 09 Jun 2020

kan ik het patroontje uitprinten van de sokjes en het baby mutsje????

ria dekker
Door

ria dekker

op 09 Jun 2020

Jouw reactie...

Ingrid
Door

Ingrid

op 02 Jul 2020

Hallo, ik heb dus aan beide zijden een gaatje als je links gaat breien ( bij he hakje ) heb het al 3x uitgehaald? Kan iemand me helpen . Of geeft Briel un geen reactie hierop ? 😕

Annemarie
Door

Annemarie

op 28 Sep 2021

Ik heb al enorm veel slofjes gemaakt lekker makkelijk patroon doe op verschillende maten pennen maar favoriet is pen 2 en half zo klein en leuk iedereen is er blij mee leuk kraam cadeutje kaartje er bij prachtig bedankt

Marijke
Door

Marijke

op 27 Sep 2022

Deze sokjes heb ik leren breien op de basisschool toen ik 11 jaar was, ik ben nu 65. Het patroon zit helemaal in mijn hoofd, ik heb wel 50 paar gebreid

Reactie plaatsen