Hoe kan je het beste leren breien? - Breiclub.nl
Hoe kan je het beste leren breien?

Hoe je het beste kan leren breien, is afhankelijk van de manier die je het prettigst vindt om iets nieuws te leren. Én als je jezelf belooft dat je niet na 1 dag resultaat moet hebben.

En om er ook maar een spreekwoord tegenaan te gooien: oefening baart kunst! Als je lang genoeg oefent, is breien niet echt moeilijk!

Laten we vandaag een aantal dingen bespreken die jou hopelijk helpen bij het leren breien.

Prettige manier om iets nieuws te leren

Vind je het leuk om gezellig met anderen iets nieuws te leren? In een groep? Vraag dan eens bij een breiwinkel bij jou in de buurt of ze breicursussen geven. Of dat er middagen worden georganiseerd, dat er samen gebreid wordt.

Natuurlijk heb je ook nog Google, vul bijvoorbeeld in: “ Breicursus omgeving (waar je woont)”

leren breien 2

Is er iemand in je omgeving die het breien beheerst en waarvan je het gevoel hebt dat die persoon het geduld heeft om het uit te leggen?

Vraag dan die buurvrouw, oma of je collega of die je de basisbeginselen wil bijbrengen. Dan ga je samen aan de slag. Het voordeel hiervan is dat iemand met je meekijkt en kan aangeven wat er eventueel niet goed gaat.

 

Leren breien in je eigen tijd & tempo

Als je liever alleen en in je eigen tijd en ritme wilt leren breien, kun je gebruik maken van het internet. Er zijn diverse websites die filmpjes maken om je de basisbeginselen van het breien te laten zien.

TIP: Breiclub.nl heeft een gratis starterscursus breien, waarin Maaike je stap voor stap uitlegt hoe je kan leren breien. Maaike is geduldig en je kunt haar echt alles vragen!

Een combinatie van bovenstaande is natuurlijk ook mogelijk. Als je met vriendinnen hebt besloten dat je voor de aankomende winter je eigen leuke mutsen wilt breien, koop dan bijvoorbeeld de cursus Musten Breien en volg samen de cursus. En help elkaar!

 

leren breien 3

Trots

Kun je je voorstellen hoe trots je zult zijn, als je over een tijdje je eerst project klaar hebt?

Bijvoorbeeld een sjaal, die uniek is omdat jij die hebt gebreid? Bijvoorbeeld een babydekentje, dat uniek is omdat je de kleurtjes precies hebt afgestemd op de kleuren van de babykamer? Bijvoorbeeld omdat je je eerste Alan Dart ontwerp hebt gebreid?

 

Waarschuwing

Een waarschuwing is op zijn plaats!

KNITTING CAN BE ADDICTIVE!!!! BREIEN KAN VERSLAVEND ZIJN!!!!!

En zeg straks niet dat ik je niet gewaarschuwd heb ……

leren breien 4

 

Kijk anders ook even naar dit blog: 7 tips om te leren breien incl. video!

Wat is jouw favoriete manier om iets nieuws te leren? Lijkt het je leuk om te leren breien? Dan nodig ik je uit om met ons mee te doen!

 

 

Reactie plaatsen