Wat is er nou zo leuk aan Pinterest ? - Breiclub.nl
Wat is er nou zo leuk aan Pinterest ?

Ik ben zelf helemaal dol op Pinterest, maar krijg wel eens de vraag, wat is er nou zo leuk aan Pinterest? Ik vond dat meteen een leuk onderwerp voor het schrijven van een blog.

Ik heb op wikipedia eens opgezocht wat zij zeggen over Pinterest:

Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte “moodboards” plaatsen.

De website is met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers). De bedenker van Pinterest is Ben Silbermann. De site wordt gehost en beheerd door Cold Brew Labs, gevestigd in Palo Alto in Californië.

Wat betekend dit nou?

Pinterest is eigenlijk een leuke verzamelplaats met linken naar allerlei sites toe. Doordat je het plaatje “pint” wat eigenlijk opslaan betekend, zet je plaatjes bij elkaar, zodat je later naar de sites kan gaan.

Voordat je gebruik kan gaan maken van Pinterest moet je een account aanmaken. Dat gaat heel makkelijk en snel. Anderen kunnen je vinden op de naam die je aangemaakt hebt. Erg leuk, als je de pins die je zelf maakt wilt delen met anderen.

Pinterest kan je gebruiken op zowel de telefoon, tablet als de computer. Het grootste deel van hoe  het werkt, werkt op allemaal het zelfde. Alleen het pinnen is op een telefoon/tablet net iets anders dan op de pc. 

Als je eenmaal een account hebt, en aan de slag bent gegaan met Pinterest ziet Pinterest er ongeveer zo uit als je het programma opstart. Deze pagina geeft een serie voorstellen weer, van mensen die je volgt op Pinterest. Dit doet hij zowel op de computer als op de telefoon/tablet.

Je kan nu op een plaatje drukken, en dan kan je hem pinnen. Pinnen is opslaan. Je kan hem pinnen op het bord wat jij wilt. Zo krijg je een verzameling van allemaal plaatjes/links die je later weer kan bekijken, of die leuke ideeën en inspiratie geven.

Ikzelf werk met een hele serie verschillende borden. Elk bord kan je een eigen naam geven. Zo  kan ik later de pins makkelijker terug vinden.

Zo heb ik een bord met haaksteken, granny’s, amigurumi, maar ook knutselen met kinderen, haken met poezen enz.

Pinterest-3Maar niet alleen vanaf Pinterest kan je plaatjes pinnen, maar ook vanuit internet sites. Als je op een site bent, zie je vaak het tekentje Pin it staan. Als je daarop drukt, kan je het plaatje van die site pinnen. Zo maak je je bibliotheek met plaatjes en links steeds groter.

Je kan er ook voor kiezen om mensen of borden van mensen te volgen. Zo krijg je nog meer leuke ideeën voor plaatjes die je zelf weer kan pinnen, en dus kan toevoegen aan je eigen bibliotheek.  Inmiddels wordt ik ook flink gevolgd, en niet alleen door Nederlandse mensen, maar door mensen over de hele wereld.

Foto’s hebben geen taal nodig, om inspiratie te kunnen krijgen. In het programma kan je precies zien wat anderen leuk vinden op jouw Pinterest account.

Pinterest-4

Soms vind je een plaatje leuk, maar hoef je hem zelf niet op je bord te zetten, dan kan je een plaatje een hartje geven. Je laat dan zien dat je het plaatje leuk vind.

Pinterest-5

Door op het plaatje te klikken wordt je doorgestuurd naar de website waar het plaatje origineel op staat. Daar zie  je soms een patroon, maar kan ook uitleg zijn, een blog, of een link naar een winkel.

Verder kan je nog zoeken op Pinterest. Dit doe je door steekwoorden op te geven. Ik heb bijvoorbeeld de woorden dekens  en haken ingetoetst. Nu krijg ik allemaal voorbeelden van gehaakte dekens. Deze plaatjes kan ik nu weer pinnen op mijn eigen bord, om zo mijn verzameling uit te breiden.

Pinterest-6

Voor mij is Pinterest een bron van inspiratie voor het maken van mijn haakwerken. Soms kleuren, soms patronen, maar ook gewoon heerlijk om te bekijken. Mijn borden groeien flink, en regelmatig komt er een extra bord bij.

Gebruiken jullie ook Pinterest? Of ga je het gebruiken na dit blog?

Reactie plaatsen