Een heerlijke scoodie - Breiclub.nl
Een heerlijke scoodie voor de frisse oud en nieuw nacht

Een heerlijke scoodie voor de frisse oud en nieuw nacht

In een paar dagen is het weer zo ver, de jaarwisseling!  Zoals het er nu naar uit ziet zal het tussen de 1 en de drie graden zijn en dan is het toch wel lekker om er warm bij te staan ’s nachts. Een heerlijke scoodie is dan de ideale oplossing!

Je haakt dan eigenlijk een muts en shawl aan elkaar, waardoor je geen koude nek en hoofd krijgt. 

Scoodies!

Ik heb de laatste weken al diverse scoodies gehaakt.

Van twee van deze scoodies komt het patroon uit het boek ‘Scoodies!’  geschreven door Magdalena Melzer en Anne Thiemeyer. Het gaat hierbij om de grijs witte en de groene op de foto. In dit boek staan makkelijk te begrijpen patronen, wel moet je in dit boek diagrammen kunnen lezen om het patroon te kunnen volgen.

Lady Catherine hooded scarf

Naast de scoodies uit het boek zijn er ook online diverse patronen te vinden.

Wanneer je op google het volgende intypt : patroon scoodie haken, kom je al verschillende gratis patronen tegen. Ook kun je dit zelfde intypen op pinterest en ook dan zul je diverse patronen tegen komen. Zelf heb ik via ravelry.com ook het patroon aangekocht van de lady Catherine hooded scarf. Voor mezelf heb ik deze scoodie gehaakt met de oud roze kleur van de Julia van de Zeeman. Hij is hierdoor heerlijk zacht en warm geworden.

heerlijke-scoodie-1

Deze lady Catherine hooded scarf, heb ik ook in een kindervariant gemaakt. Wanneer je een beetje in de gaten hebt hoe het patroon werkt kun je hem zelf aanpassen door minder beginlossen op te zetten en hem net zo breed te maken als een capuchon van een kinderjas te maken. De fel roze en paarse scoodies op de foto zijn de kindermaatjes. Je kunt het verschil in maat van de volwassenen wel zien op de foto.

Basispatroon

Voor een scoodie heb je 1 basispatroon, waarbij je hem zelf kunt aanpassen met welke steek je hem wilt maken. Via de site veritas.be ben ik aan de volgende afbeelding gekomen. Dit is het basisidee van elke scoodie.

heerlijke-scoodie-8

Wanneer je dit gehaakt hebt, met welke steek dan ook, vouw je hem dubbel en heb je een scoodie.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zelf al eens een scoodie hebben gehaakt en hoe deze er dan uit zien.

Willen jullie de foto’s met ons delen?

Reactie plaatsen