Landelijke Spindag 2015 - Breiclub.nl
Landelijke Spindag 2015

Zaterdag 3 oktober was het weer zover: De Landelijke Spindag 2015. Ook wel liefkozend de LSD genaamd. Ruim 200 dames en enkele heren reisden af naar Conferentiecentrum Mennorode met hun spintollen en spinnewielen om een dag samen met elkaar door brengen. En yours truly was hier voor het eerst bij!

De Landelijke Spindag wordt jaarlijks georganiseerd door De Landelijke Spingroep. De Landelijke Spingroep brengt al sinds 1999 spinners met elkaar in contact, verzamelt en verstrekt informatie over spinmaterialen en -technieken en over de verdere verwerking van de gesponnen garens.

De voorbereiding

Allereerst moest ik bedenken welk spinnewiel ik mee zou nemen. Ik dacht eerst aan mijn mooie Saksische wiel Noortje. Noortje past echter nét niet in mijn auto en is ook wat temperamentvol om op te spinnen. Beter dus om voor een van mijn trouwe schippertjes te gaan.

Er moest natuurlijk ook een spinproject meegenomen worden. Na diep graven in mijn stash kwamen deze prachtige zelf gedraaide battjes naar voren: een blend van grijze en blauw gemêleerde merino met tussah zijde.

Landelijke-Spindag-2015-6

Het is LSD dag!

Omdat de LSD al rond een uur of 9 zou gaan beginnen, werd de wekker gezet op het doordeweekse schema. Na een vlug ontbijt liet ik man en kinderen alleen om mijn dag te gaan wijden aan alles wat met spinnen te maken heeft. Natuurlijk moest schippertje eerst veilig in mijn auto en in de gordel gezet worden. Daarna was het op naar Mennorode te Elspeet!

Landelijke-Spindag-2015-1

Na mijzelf geïnstalleerd te hebben, ben ik eens goed om me heen gaan kijken: Zo ontzettend veel verschillende spinnewielen! De zaal liep al snel vol, zoveel spinnende mensen bij elkaar had ik nog nooit gezien.

Landelijke-Spindag-2015-3

Na de opening begon eerst de markt. Ik had mij niet gerealiseerd, dat er bij de verschillende kramen niet gepint zou kunnen worden. Gelukkig was er bij de receptie van Mennorode de mogelijkheid om te pinnen. Hierdoor heb ik alsnog mijn slag kunnen slaan.

 

 

Na lunch, die trouwens ook prima verzorgd was, waren er workshops voor diegenen die zich daarvoor hadden ingeschreven. Ikzelf ben gewoon gezellig met de andere dames blijven spinnen. Zo voor de eerste keer al leuk zat. Ik ben dan ook behoorlijk opgeschoten met mijn spinproject.

 

Landelijke-Spindag-2015-5

Al met al een ontzettend leuke dag, ik ga volgend jaar zeker weer!

Judith Mellenberg
Door

Judith Mellenberg

op 12 Oct 2015

Wat leuk om te lezen. Misschien dat ik volgend jaar ook wel ga. Ik spin nu zo'n 3 jaar op een louet en heb nog genoeg wol liggen die gesponnen moet worden.

Susanne
Door

Susanne

op 12 Oct 2015

Ik kan het je zeker aanraden Judith! Groet, Susanne

Reactie plaatsen