Hobbyhoekje, om al je spulletjes handig op te bergen - Breiclub.nl
Waar laat ik alles?!

Mijn hobbyhoekje: Bolletjes wol, haaknaalden, veiligheidsoogjes, gekleurde lintjes en al die (half afgemaakte) knuffels. Waar laat ik alles?!

Deze keer laat ik jullie zien hoe ik al mijn spulletjes heb opgeborgen in de hoop dat jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen.

Op de eerste verdieping hebben wij een ruime logeerkamer. Met aan de ene kant het logeerbed en aan de andere kant mijn hobbyhoekje. Het liefst haak ik lekker beneden op de bank, maar mijn spullen berg ik in deze kamer op. Op deze logeerkamer staat een grote vakkenkast waarin ik mijn knuffels heb uitgestald.

Deze kast hebben wij gekocht bij de JYSK, en ondanks dat mijn man en ik toch zeker wel zelfbouwpakketten gewend zijn van o.a. de IKEA, heeft deze kast ons heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar, na al dat gescheld en getier staat hij er en ben ik er blij mee.

hobbyhoekje

Onderin de kast staan vier kartonnen opbergdozen. Op elke doos heb ik een leuk, leren label met Haak je happy gelijmd.

In deze dozen berg ik verschillende spulletjes op; in de ene zitten mijn WIP’s (Work In Progress) en in een andere doos bewaar ik allerlei gekleurde lintjes, knoopjes en andere leuke applicaties.

hobbyhoekje

Veiligheidsoogjes en haaknaalden berg ik op in opbergbakjes met vakjes van de Action. Zo kan je netjes de maten van oogjes scheiden.

Naast de grote vakkenkast, staan twee ladekastjes van de Action. Erg handig om al je bolletjes katoen en wol in op te bergen. Zelf haak ik het meeste met Scheepjes Catona, je zult dus ook voornamelijk deze bolletjes vinden in de laden, maar ook heb ik twee aparte laadjes voor andere merken katoen. Zo heb ik netjes de verschillende merken gesorteerd.

hobbyhoekje

Veel haakboekjes heb ik niet, omdat ik meer zelf ontwerp dan dat ik uit boekjes haak.  Maar boekjes zoals de HAAKBIJBEL, Zoomigurumi en de super leuke boekjes van DenDennis ontbreken zeker niet in mijn kast. Soms haak ik eens wat op bestelling en komen de boeken zeker van pas. En een andere keer vind ik het ook gewoon leuk en leerzaam om te haken van andermans patroon.

Mijn WIP waar ik op dat moment mee bezig ben, berg ik altijd op in een opbergmandje. Lekker handig om zo je spulletjes bij elkaar te houden!

Hoe heb jij jouw creatieve spulletjes opgeborgen?

Loes van den Berg
Door

Loes van den Berg

op 20 Apr 2017

Wat heb je dat toch netjes voor elkaar....super goed en dank je wel voor het delen .....

Reactie plaatsen