Breien voor dieren, leuke projectjes - Breiclub.nl
Breien of haken voor dieren

Breien voor dieren? Het wordt vaker gezegd: breien of haken voor kinderen is het leukst! Projecten voor kinderen en baby’s zijn sneller klaar, hebben leukere patronen en zijn natuurlijk ongelofelijk schattig.

Maar wat te doen wanneer de kinderen waarvoor gebreid wordt al te veel kleertjes en knuffeltjes hebben? Of wanneer de kinderen ouder worden? Dan kan er overgestapt worden op haken en breien voor eigen huisdieren of die van anderen.

Breien voor dieren

Truitjes

Vooral in Nederland kunnen sommige dieren een warm truitje gebruiken. Een van de twee nadelen is dat dieren in allerlei verschillende formaten komen. Daarom is zelf een patroon maken het handigst. Op Ravelry staan er een aantal truitjes voor dieren, waaronder voor honden en voor ratten.

breien voor dieren

Het tweede nadeel voor dieren breien of haken is het uiteindelijke aantrekken van het uiteindelijke project. Niet alle dieren werken even goed mee. Maar dit moet je zeker niet tegenhouden om het te doen! Kijk maar naar het ongelofelijk schattig resultaat.

breien voor dieren

Dieren speeltjes

De meeste dieren spelen met van alles. Brei of haak een klein diertje en je huisdier heeft er uren plezier aan!

Heeft het huisdier scherpere tanden? Gebruik dan touw als garen. Als kers op de taart kan er in de vulling een rammelaar geplaats worden. Dieren komen namelijk veel op geluid af. Een rammelaar kan makkelijk zelf gemaakt worden door bijvoorbeeld een steentje in een leeg suprise van Kinder te doen.
breien voor dieren
Dieren manden 

Genoeg kleine projecten gehad, stap dan over naar dierenmanden. Vooral honden en katten liggen graag op een warme plek. Er zijn online ongelofelijk veel gratis patronen te vinden voor verschillende soorten manden.

Wil je inspiratie opdoen of kijken of er een patroon is voor jouw huisdier? Kijk dan hier. Er staan allerlei soorten patronen (Engels)  speciaal voor dieren. Lees in het blog van Annika over haak afkortingen in het Engels.

breien voor dieren

Voor welk dier ga jij breien of haken? En deel  de schattigheid vooral met de wereld!

Judith Mellenberg
Door

Judith Mellenberg

op 19 Jun 2016

Superleuk. Ik ga zeker wat doen met de link die erin staat. Geweldige honden/ en kattenkleding.

Jannie
Door

Jannie

op 26 Jun 2016

Als dieren echt kleding nodig hebben, zou het overal wel te koop zijn. Dieren moet je geen kleding of brei of haaksels aantrekken 😡

Reactie plaatsen